Znowu cieknie.. (?!!!?)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Nieco ponad miesiac temu wymienilem pompe wodna bo najnormalniej sobie umarla.

Wszystko bylo w porzadeczku az do dzis, kiedy to wychodze sobie na 'lancz tajm' i widze mala plamke pod moim essim.

macam.. plyn chlodniczy.. schylam sie a w zasadzie klade sie.. patrze.. cieknie..

wiec ogladam, patrze..

cieknie jakgdyby po altenatorze i przewodach od niego odchodzacych..

Pytanie:

skad moze cieknac? umarla znow pompka (choc nie wydaje mi sie, bo ona jest nieco dalej osadzona) czy moze jakis przewod czy cos??

Wszelkie odpowiedzi mile widziane.

PS. Nie przeszukalem forum, bo nie mam teraz na to czasu - przyznaje sie bez bicia

[ wiadomość edytowana przez: retrospect dnia 2005-10-18 17:40:42 ]

-przewody
-chłodnica
-może także pompka
-trójniki i instalacja chłodziwa do gazu (jak masz LPG)

Wcześniej może pompka miała słabe ciśnienie, a teraz daje więcej, więc się rozszczelniło. Podłóż na noc gazetę pod auto, zobacz gdzie doładnie cieknie...

mam dokładnie taki sam problem!!!tylko że mi cieknie tam z tyłu silnika jak by patrząc na niego z przodu tam spod tego kolektora nad filtrem oleju...i tam z jednego z przewodów lub czegoś takiego gdy silnik sie zagrzeje to tam wylatuje...dziwiłem sie bo jade se po mojej drodze i patrze cos sie kurzy spod maski patrze a tu płyn zielonego koloru skapuje tam na tą główną rure która idzie na dole...i wtedy kopciło sie...nooormalnie i znów musze dojechać do znajomego mechanika zeby dokładnie poogladał swkad to cieknie bo ja patrzyłem ale tam zamało miejsca zeby dojść i musi to zrobić... no chyba ze skaś indziej może cieknac...