MotoNews.pl

Help...swiatel mijania, kierunkow i dmuchawy brak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie, zaczelo sie od przelacznika zepolonego. Jka wlaczalem kierunki to cos zwieralo i sie dlugie bzdzily. No wiec zaczalem grzebac no i zmienilem przekaznik. Wrocilo do normy. Jednak dzisiaj wlaczylem kierunek a tu zero nawet swiatel mijania i dmuchawy. Zmieniam przekazniki a tam nadal nic.....pomocy!!! Ja dzisiaj silnik zlozylem po generalnym a on mi takie psikudy

A moze nasz kochany zespolony???

To po kolei:
1. Zaczelo sie ze mi zniknely dlugie.
2. Rozebralem zespolony, wsadzilem drugi i nadal nic wiec wsadzilem spowrotem stary (blad )
3. zaczlaem gmerac prz prezkaznikach i jeden sie grzal wiec wymienilem i bylo dobrze
4. Zaczelo sie z kierunkami, zdjalem obudowe i zaczely dzialac wiec poukladalem ladnie kabelki pod obudowai bylo dobrze przez troche.
5. Znowu kieruny zaczely ginac ale sporadycznie i to zawsze zaczynalo sie od lewego
6. Zrobilem generalny silnika i po czesci zawieszenia i jade sobie zajarany, wlaczam kierunek a tu mi swiatla zginely , kierunki i dmuchawa
7. Podmieniam przekazniki dalej nic, zmieniam zespolony dalej nic.... i teraz kropka....

Masz gdzieś zwarcie w układzie elektrycznym. Gdzie? Dobre pytanie. Ja w poprzednie furce miałem takie akcje, że same mi się włączały wycieraczki, zginęły mi: dmuchawa, podświetlenie deski rozdzielczej, kierunki i światła stop i wsteka. Co się okazało? Był urwany przewód przy włączniku światła wstecznego w skrzyni. Zwierał się z masą i wywalał resztę.

no dobra a moze to byc kwestia masy?? Ze np wszystkie te urzadzenia mam pod jedna masa??Bo wyglada na to ze nie ma pradu na przekazniku....

Nie znam się na elektryce, ale sprawdź jeszcze bezpieczniki, bo mogły się spalić przy zwarciu.

ja jak kupiłem essa nie miałem dmuchawy nawiewu i do elektryka a tam mi powiedział ze to typowe i trzeba przelutowac puszke bezpieczników.tyle wiem .

wlasnie bezpieczniki sa wszystkie lux.....myslalem ze przekazniki ale jak przekladama zamiast swiatel ten od klakosnu ktory jest taki sam to nic nie daje.....chyba moja przekladka wiazki w koncu wyszla....teraz dam za elektryka tyle co mnie remont kosztowal... normlanie 4 dni siedzialem pod samochodem a on takiego psikusa wywija...

rex uruchom no GG

a co?? Wiesz jak mi pomoc??