Accent - wymiana płynu chłodniczego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!

Zbliża się zima więc będę wymieniał płyn w chłodnicy - podobno w Accencie są dwa korki spustowe: jeden przy chłodnicy (i ten znalazłem) oraz drugi w bloku (tego nie znalazłem) - czy ktoś moze mi powiedzieć gdzie on jest - w instrukcji jest napisane, że mają być dwa.
Ile płynu wchodzi - kupiłem 5 l i myślę , że powinno byc OK ???

Mister

Było o wymianie płynu szukajka! 5 l starczy!

najlepszy korek spustowy to dolny wąż do chłodnicy .....odpinasz go i napewno ci wszytko poleci tak jak trzeba tylko uważaj na gorącym na rece.... zalewasz nowym płynem odpalasz ogrzewanie na maxa ...i dolewasz az bedzie pełna chłodnica....

Właśnie niedawno miałem wymieniany płyn do chłodnicy. Fachowiec odkręcili dolny wąż do chłodnicy i wylał płyn z chłodnicy /można podnieść tył samochodu i następnie przeciwny odkręconej rurze bok - by więcej spłynęło/, poczym wykręcił zbiorniczek z płynem i wylał go "ręcznie". Z instalacji nigdy nie spuścisz całego płynu, zawsze coś tam zostanie - wg książki mieści się weń 5,5 lita a tak w rzeczywistości wlali 3 z małym haczykiem. Po przebiegu na zimno trzeba ciut dolać o ile wyjdzie taka konieczność.