światła stop w Pony a sprzęgło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!mam Pony1,5 gls i taki problem-jak mam wciśnięty pedał hamulca i nacisnę sprzęgło , to pali mi bezpiecznik od światel stop!jak mam wciśnięte sprzęgło i nacisnę hamulec - to wszystko jest ok.Teraz wsadziłem bezpiecznik 30 , nie przepala się jak na razie, ale słychać trzaski w bezpiecznikach jak nacisnę sprzęgło przy wciśniętym hamulcu.Boję się aby coś się nie spaliło, bo bezpiecznik 30 to chyba troszkę za dużo?Co może być przyczyną tej nietypowej awarii i jak sobie z tym poradzić? z góry dziękuje za odpowiedzi.

zaglądałeś w okolice osi obrotu pedałów może przycięta jest wiązka ?

wyciągaj ten bezpiecznik i szukaj problemu...... zaraz spalisz wiązkę albo gdzies ci sie nie daj Boze zrobi mały pożar !!!!!

dzięki za zainteresowanie moim problemem.Jak widzę nie obejdzie się bez elektryka, bo ja już zgłupiałem.Myślałem ,że ktoś miał podobny problem...a może to jest wina tej blokady rozruchu(nawet nie wiem jak to si ę poprawnie nazywa i na jakiej zasadzie to działa , czy to tylko czujnik ?) co jest w pedale sprzegła? nic mi innego nie przychodzi do głowy, co mogłoby powodować spięcie w hamulcach po naciśnięciu jednocześnie sprzęgła...wiązka na oko jest ok, może jakiś przekaźnik ?jeszcze jutro przejrzę co się da...ale ciemno to widzę .Dziękuje jeszcze raz , pozdrawiam

Witam
Ja miałem podobny problem z tym tylko że mi paliły się bezpieczniki luż po wciśnięciu sprzęgła, a powód był taki że silnik nie miał dobrej masy i masował mi przez linkę sprzęgła która w rezultacie się stopiła.