Wydech - ponawiam pytanko...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz kiedys to pytanie zadalem [PYTANIE], i teraz problem wrocil niestety. Jesli ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie (przede wszystkim chodzi mi o model pony (3d/5d/sedan), z ktorego moge adaptowac wydech. Roznica w cenie jest niebanalna - sprawa rozgrywa sie miedzy 600plnow za wydech scoupe, a 150 do ponego. Musze zmienic calosc bo poszlo mi na zgieciu rury, pod hakiem - spawac raczej sie nie oplaca...

Ja mam od ponego i pasuje! jak chcesz to mozna sie spotkać na w Sosnowcu i sobie zobaczysz!

silniki są prawie takie same więc i wydech powinien być taki sam . więc spokojnie zakładaj z ponego. a jeżeli masz wątpliwości podjedz do warsztau typowo zajmującego się tłumikami oni zrobią wszystko co trzeba . i będzie git

Dzieki za zainteresowanie - niestety Tomasz juz za pozno - jutro jade na przegladzik i robotke - bede tez od razu robil uszczelniacze, plyny, zbieznosci i inne pomniejsze pierdolki Trzymta kciuki cobym sie w wyplacie zmiescil

To napisz później jak wyszło i czy polecasz fachowców- bo ja tez musze sie szykować na uszczelniacze na zaworach(dymi)+ pewnie pierscienie a jak to to odrazu uszczelka pod głowicą +rozrząd +napinacz+uszczelniacze na rozrzadzie ojjjjjjjjjjjjj bezie bolało

Ja wydech mam od passata Moj brat zna fachowca ktory wszystko potrafi wspawac Jestem zadowolony,bo dodajac gazu sluchac charakterystyczny 'swist'.
P.S Pociesze was----- mnie czeka wymiana calej glowicy Cieszcie sie ze to tylko uszczelniacze

Pozdrawiam!!!!!!!!!!

no wiec ja mam juz bryczke po przegladzie i po robocie - jestem zadowolony, nawet bardzo przy wymianie uszczelniaczy na szczescie obylo sie bez zdejmowania glowicy - ale to nie wszedzie robia - jakies specjalne urzadzonko jest potrzebne. Przy okazji robilem: wymiana plynu chlodniczyego, oleju, sprawdzenie plynu hamulcowego i wspomagania, podciagniecie recznego, sprawdzenie stanu okladzin i klockow hamulcowych, zbieznosc (przod mialem 8mm), wymiana swiec, filtrow (wszystkich - oleju, powietrza, paliwa) no i wszystkie niezbedne regulacje Efekt - autko nie szarpie, nie dymi na zimno, na cieplo oczywiscie tez nie, co do brania oleum jeszcze nie moge sie wypowiedziec - za malo jezdzilem - na razie ok. Na pewno chodzi ciszej, mimo ze nie zmienialem w koncu tego tlumoka - nastepnym razem, okazalo sie ze musze tez zlaczke elastyczna zmienic Calosc wyszla mnie 490 plnow - wiec jak zna zakres robot nie za duzo, liczac koszt samych czesci dokladnie 289 plnow.

No to srednio cie skasowali! A uszczelniacze to kupowałeś w ASO orginały, czy jakies JC za 3 zł sztuka?
Bo jeśli zamienniki to módl sie żeby ci nie brało wiecej oleju niz brał!Pisze tak bo na 5 osób które znam i kupowały uszczelniacze ala JC to wszyscy robili odnowa wymiane na orginały! Dużo też pisali chłopaki na forum
Mitsubishi

to czesci po cenach hurtowych - zero marzy i robota tez niewygorowana - w koncu to rodzina.. a uszczelniacze to oryginalki za 4,50 sztuka - z tego co zauwazylem zrobilem jakies 350 km i nie bierze nic - ale to za malo zeby cos konkretnego powiedziec - no i nie dymi podczas zapalania - na starych uszczelkach mialem po zimnej nocy chmure gestego dymu na ogonie az wstyd bylo

Jak ja bede wymieniałto sie zgłosze do ciebie to cos tanie bedzie!
Za 4,50 to napewno nie masz orginału! w aso mają po 24,50 za sztuke oginalne uszczelniacze!

sorki ze sie ta pojawiam i znikam, ale takie mam zycie - malo kiedy jestem w domu, a tylko tu mam chwilke czasu zeby siasc.

Jasne nie ma sprawy - jak bedziesz robil daj znac - najlepiej na maila - jest podany - bo nie wiem kiedy znow tu zajrze. Jako klub mamy tam 10% znizki, a ponadto mozesz byc pewien ze bedzie zrobione dobrze i bez fuszerki - a to chyba najwazniesze cosik wykombinujemy