| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
schuberth HF MEMBER (byly) Hyundai Scoup ... Katowice | 2005-10-07 12:42:18 Juz kiedys to pytanie zadalem [PYTANIE], i teraz problem wrocil niestety. Jesli ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie (przede wszystkim chodzi mi o model pony (3d/5d/sedan), z ktorego moge adaptowac wydech. Roznica w cenie jest niebanalna - sprawa rozgrywa sie miedzy 600plnow za wydech scoupe, a 150 do ponego. Musze zmienic calosc bo poszlo mi na zgieciu rury, pod hakiem - spawac raczej sie nie oplaca... |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-10-07 15:22:42 Ja mam od ponego i pasuje! jak chcesz to mozna sie spotkać na w Sosnowcu i sobie zobaczysz! |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-10-08 23:13:29 silniki są prawie takie same więc i wydech powinien być taki sam . więc spokojnie zakładaj z ponego. a jeżeli masz wątpliwości podjedz do warsztau typowo zajmującego się tłumikami oni zrobią wszystko co trzeba . i będzie git |
schuberth HF MEMBER (byly) Hyundai Scoup ... Katowice | 2005-10-10 20:35:12 Dzieki za zainteresowanie - niestety Tomasz juz za pozno - jutro jade na przegladzik i robotke - bede tez od razu robil uszczelniacze, plyny, zbieznosci i inne pomniejsze pierdolki Trzymta kciuki cobym sie w wyplacie zmiescil![]() |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-10-10 20:42:20 To napisz później jak wyszło i czy polecasz fachowców- bo ja tez musze sie szykować na uszczelniacze na zaworach(dymi)+ pewnie pierscienie a jak to to odrazu uszczelka pod głowicą +rozrząd +napinacz+uszczelniacze na rozrzadzie ojjjjjjjjjjjjj bezie bolało |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2005-10-10 21:30:25 Ja wydech mam od passata Moj brat zna fachowca ktory wszystko potrafi wspawac Jestem zadowolony,bo dodajac gazu sluchac charakterystyczny 'swist'.
P.S Pociesze was----- mnie czeka wymiana calej glowicy Cieszcie sie ze to tylko uszczelniacze
Pozdrawiam!!!!!!!!!! |
schuberth HF MEMBER (byly) Hyundai Scoup ... Katowice | 2005-10-16 14:49:33 no wiec ja mam juz bryczke po przegladzie i po robocie - jestem zadowolony, nawet bardzo przy wymianie uszczelniaczy na szczescie obylo sie bez zdejmowania glowicy - ale to nie wszedzie robia - jakies specjalne urzadzonko jest potrzebne. Przy okazji robilem: wymiana plynu chlodniczyego, oleju, sprawdzenie plynu hamulcowego i wspomagania, podciagniecie recznego, sprawdzenie stanu okladzin i klockow hamulcowych, zbieznosc (przod mialem 8mm), wymiana swiec, filtrow (wszystkich - oleju, powietrza, paliwa) no i wszystkie niezbedne regulacje Efekt - autko nie szarpie, nie dymi na zimno, na cieplo oczywiscie tez nie, co do brania oleum jeszcze nie moge sie wypowiedziec - za malo jezdzilem - na razie ok. Na pewno chodzi ciszej, mimo ze nie zmienialem w koncu tego tlumoka - nastepnym razem, okazalo sie ze musze tez zlaczke elastyczna zmienic Calosc wyszla mnie 490 plnow - wiec jak zna zakres robot nie za duzo, liczac koszt samych czesci dokladnie 289 plnow.
|
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-10-16 15:47:18 No to srednio cie skasowali! A uszczelniacze to kupowałeś w ASO orginały, czy jakies JC za 3 zł sztuka?
Bo jeśli zamienniki to módl sie żeby ci nie brało wiecej oleju niz brał!Pisze tak bo na 5 osób które znam i kupowały uszczelniacze ala JC to wszyscy robili odnowa wymiane na orginały! Dużo też pisali chłopaki na forum Mitsubishi |
schuberth HF MEMBER (byly) Hyundai Scoup ... Katowice | 2005-10-19 13:36:18 to czesci po cenach hurtowych - zero marzy i robota tez niewygorowana - w koncu to rodzina.. a uszczelniacze to oryginalki za 4,50 sztuka - z tego co zauwazylem zrobilem jakies 350 km i nie bierze nic - ale to za malo zeby cos konkretnego powiedziec - no i nie dymi podczas zapalania - na starych uszczelkach mialem po zimnej nocy chmure gestego dymu na ogonie az wstyd bylo |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-10-19 14:29:36 Jak ja bede wymieniałto sie zgłosze do ciebie to cos tanie bedzie!
Za 4,50 to napewno nie masz orginału! w aso mają po 24,50 za sztuke oginalne uszczelniacze! |
schuberth HF MEMBER (byly) Hyundai Scoup ... Katowice | 2005-10-21 10:39:15 sorki ze sie ta pojawiam i znikam, ale takie mam zycie - malo kiedy jestem w domu, a tylko tu mam chwilke czasu zeby siasc.
Jasne nie ma sprawy - jak bedziesz robil daj znac - najlepiej na maila - jest podany - bo nie wiem kiedy znow tu zajrze. Jako klub mamy tam 10% znizki, a ponadto mozesz byc pewien ze bedzie zrobione dobrze i bez fuszerki - a to chyba najwazniesze cosik wykombinujemy![]() |