[125p] gdzie można zamonować radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam tak jak w temacie jak je zamontować aby nie zniszczyć albo jak w najmniejszym stopniu mile widziane fotki jak tam jest u Was.
Obecnie tak to się u mnie ma:

A tak poza tematem oto mój bandzior

[ wiadomość edytowana przez: Yanec dnia 2005-10-20 18:34:07 ]

jesli masz radio z pilotem to mozesz sobie je zamontowac pod fotelem

ja np radio włozyłem tam gdzie jego seryjne miejsce, co prawda ten panel zmieniłem troszke, zalezy od radia ejszcze jak bardzo długie jest, bo np u mnie złe ułozenie kabli powoduje że radio nie wejdzie, w tej chwili ledwo ledwo minimalnie ale wskoczyło na swoje zatrzaski
chyba że masz konsole centralną od PN, to wtedy tam,
albo jak chcesz je schować, to np pod deską półki nad nogami pasazera z przodu
u mnie to wygląda tak(sory że nie zabardzo wyraznie):

a to moja padaka

[ wiadomość edytowana przez: Chrostek dnia 2005-10-20 18:46:26 ]

ja mam bardzo podobnie jak kolega tylko ze oryginalna zaslepke obrócilem i przyklejilem ladnie wczesniej docinajac a potem wycialem otworek tam gdzie niby miał być głośnik i je wlozylem lezy prosto i napewno lepiej to wyglada niz pod skosem a pozatym kazde przynajmniej ci sie tak zmiesci a pod skosem moje niechciało

pozdr

chyba że masz konsole centralną od PN, to wtedy tam,

co to jest ta konsola, bo nie bardzo to wiem

U mnie jest zamontowane w orginalnym miejscu bez przerabiania Niestety troszeczke odstaje, dosłownie kilka mm bo nawiew na szybe przeszkladza

chyba tak zrobie jak Vyzn-R ma albo tam w miejscu głośnika szkoda mi trochę tej mojej zaślepki na radio

konsola od PN wygląda tak

a u mnie możną ta blache przekręcić odwrotnie, tzn do góry nogami i radio bedzie poziomo, moze to i dobry pomysł

zaślepka jest po to zeby lezała na połeczce np. nad biorkiem i zdobiła pokoj, kiedy ty cieszysz sie z miłej podrozy umilanej słuchaniem muzyki Co do konsoli z Poloneza to tak srenio mi sie to podoba we fiacie

Ja mam "krótkie" radio więc elegancko się zmieściło w miejscu fabrycznym. Jeśli nie chcesz ruszać zaślepki to zamiast z radia możesz puszczać muzę z odtwarzacza mp3, czy jakiegoś Ipoda -dyskretnie i nie kusi złodziei

panowie nie zebym cokolwiek m ial do waszych aut le jak tak patrze na zdjecia ich wnetrza to rzuca mi sie w oczy jakis taki badziewiarski nielad...sorki jesli kogos urazilem bo nic nie mam do fiatów ale jakies kable,jakas skorka dziwna na oryginalnej kierownicy...cos tu jest nie tak...a wracajac do tematu to moj kolega kiedys sprytnie to rozwiązał w kancie.wkrecil radio u gory w schowku pasazera,tak ze bylo zamykane i w ogole go nie bylo widac.dobry sposob na zlodziei,jeszcze lepszy jak ktos chce zachowac oryginalnosc i jednoczesnie miec dobre cyfrowe brzmienie

Cytat:
2005-10-20 19:39:31, Chrostek pisze:
konsola od PN wygląda tak a u mnie możną ta blache przekręcić odwrotnie, tzn do góry nogami i radio bedzie poziomo, moze to i dobry pomysł

o rany ta konsola to badziew nie z tej ziemi ja to chcem mieć klimat w autku
Ps. kiedyś sam tak miałem ale zmieniłem na orginał

Cytat:
2005-10-20 20:29:26, Poochaty pisze:
...a wracajac do tematu to moj kolega kiedys sprytnie to rozwiązał w kancie.wkrecil radio u gory w schowku pasazera,tak ze bylo zamykane i w ogole go nie bylo widac.dobry sposob na zlodziei,jeszcze lepszy jak ktos chce zachowac oryginalnosc i jednoczesnie miec dobre cyfrowe brzmienie

Dokladnie , to jest najlepszy sposob!!!!

P.S.
moj kolega tez tak zrobil (KAO)

jak ktos chce to w sklepie jest NOWA ramka do radia i glosnika

chyba zamontuje w półce pasażera - świetny pomysł dzięki o właśnie oto mi chodziło aby nie psuć oryginalnej zaslepki poprostu checem jak w starym fiacie a nie jakieś tam i wogle przeróbki typu konsola z poldka

IMHO najlepszym chyba miejscem jest schowek. Jak już wspomniano Kaovietz tak miał radio zamontowane i mnie się osobiście pomysł podoba ale...
Z tego co zauważyłem to "nowsze" Kanty (po jednej z wielu wspaniałych modernizacji) miały mniejszy schowek za sprawą chyba grubszego elementu konstrukcyjnego pod deską . Nie mniej jednak ja planuje u siebie coś mniej konwencjonalnego, tylko że do tego musze znaleźć odpowiednie radyjko . Otóż chce "bebechy" wsadzić "gdzieś", możliwie głęboko żeby nie zabierało to miejsca cennego - tam będzie sie tylko CD wkładać więc może być zarówno pod fotelem jak i zabudowane w desce na stałe i zamaskowane. Panel razem z jego "parkingiem" wywale na samym środku na styku przedniej szyby z dachem (nad lusterkiem inaczej mówiąc ). "Parking" z "dupą" połączy skrętka albo dwie . No jest to jakiś sposób na oszczędność miejsca i zabezpieczenie przed złodziejami .

Cytat:
panowie nie zebym cokolwiek m ial do waszych aut le jak tak patrze na zdjecia ich wnetrza to rzuca mi sie w oczy jakis taki badziewiarski nielad...sorki jesli kogos urazilem bo nic nie mam do fiatów ale jakies kable,jakas skorka dziwna na oryginalnej kierownicy

nie pomyśl że to mój Kant, mój jest na samym dole i w sumie nie ma w nim nic innego co jest w seryjnym wnętrzu

Pozwole sie nie zgodzic co do tej konsoli polonezowskiej w DF-ie,jak dla mnie byla ona duzo wygodniejsza a kwestie radia mialem rozwiazana w tradycyjny sposobtzn tam gdzie jest zaslepka.Natomiast w konsoli zamiast radia mialem zamocowana poleczke od malca co dla mnie bylo swietnym rozwiazaniem.

Cytat:
2005-10-22 08:49:00, Chrostek pisze:
nie pomyśl że to mój Kant, mój jest na samym dole i w sumie nie ma w nim nic innego co jest w seryjnym wnętrzu

no to chyba oczywiste ja poprosiłem o wyjaśnienie co to jest konsola a Ty zamieściłeś fotke z jakiegoś fiata który tak ma chyba proste

Pozdrawiam

Czy ja wiem czy schowek to takie swietne miejsce? Jednak wtedy radio jest dosyc daleko trzeba do niego siegac oraz odrywac wzrok od drogi... To chyba niezbyt wygodne rozwiazanie