Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-10 12:22:42 No więc jest tak... ruszam...i wyjeżdżam z osiedla ( to jakieś 100 metrów) na prostej drodze jeszcze hamuje, ale jak zjeżdżam na drogę szybkiego ruchu, w dół samochód przestaje hamować - zostaje mi ciągnąć reczny zamknąć oczy i zmówić paciorek. Jak już zahamuję, wyjadę na drogę, rozpędzę się trochę to jest spoko, ale jak jadę wolniej to poprostu lipa, a zwłaszcza z górki - nie ma. Dzieje się to wszystko jak auto jest zimne jak już się rozgrzeje to spoko - czemu? [ wiadomość edytowana przez: looqasch dnia 2005-10-20 23:29:27 ] [ powód edycji: Zmiana tytułu ] |
![]() Bagheera Membre du forum Taka będzie, ale kie ... Magdalenka | 2005-10-10 23:15:23 A co się dzieje z pedałem hamulca, wpada w podłoge, czy twardy czy może jszcze coś innego? |
![]() adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-11 09:36:40 sprawdz przewody idace do serwa.... mozliwe, ze ktorys przepuszcza i po prostu tracisz wspomaganie....
Oczywiste jest tez odpowietrzenie uklady, ilosc plynu i szczelnosc/droznosc przewodow hamulcowych - to sprawdz w pierwszej kolejnosci. I raczej nie jezdzij w takim stanie... ![]() |
![]() keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-11 12:37:56 no jak już nie mam hamulca - to ledwo wogóle moge wcisnąć pedał, trzeba sie nieźle nogą przyłożyc zeby wogóle zadziałał. Jak już tak przejadę troszke to spoko. No nie jeżdżę prawie bo nie mam przyjemności wyjechać z osiedla wprost pod rozpędzonego tira, albo jeszcze gorzej. do mechanika na razie nie jade żadnego bo już kasy nie mam na takei imprezy ![]() BTW. wyczyściłam ten wspanialy silniczek krokowy (moje czyszczenie polegało na wrzuceniu go do słoika z benzyną na noc ![]() |
![]() adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-11 13:57:04 no to jak pedal ciezko wchodzi - to jakbys nie miala wspomagania wlansie... Popatrz, czy taki gruby waz idacy do serwa jest caly i szczelny - na obu koncach. Nim idzie pod(albo nad)cisnienie, dajace wspomaganie. Jak waz siedzi dobrze i dmie, to moze serwo padlo....
a pedal czasem w podloge nie wpada? No i czy jestes pewna, ze przewody elastyczne sa ok? chociaz z drugiej strony - jakby bylu nieszczelne, to by wcale nie hamowalo. Moga byc za to niedrozne - ale to cisnienie powinno pokonac, najwyzej klocki by nie odbijaly. Wiec jesli ten waz serwa jest sprawny, plyn masz itd... - to przyczyn upatrywalbym w samym serwie lub jego okolicach. |
![]() keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-12 09:56:05 narysujcie mi gdzie to jest ![]() |
![]() adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-12 15:22:52 nie wiem, czy widac wszystko, co chcialas...
pytaj w razie co. w mi 16 moze byc ciut inaczej. ![]() |
![]() keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-12 20:50:58
no pytałam jednego zlodzieja mechanika też cos o jakims pasku mówił ze może być luźny czy coś tam ...ale auta mu nie dam do ręki bo nie jutro sama tam pozaglądam i powiem co widzę alo czego nie widze |
![]() Focus Membre du forum Peugeot 206 Warszawa | 2005-10-18 13:18:32
byc moze ![]() |
![]() keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-18 21:53:10 nie wiem...nic tam nie widzę nie tak, jak mam jechac do mechanika jakiegoś to juz na samą myśl boli mnie głowa...
wogóle .. jakby ktos z modów mógł tam w temacie poprawic teraz się zorientowałam ze miałam napisać zamiast 500 minut to metrów lol ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: keisim dnia 2005-10-19 18:09:58 ] |