BMW 5 E34 2.4td automat 91r - obroty nie spadaja!!!!?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
jestes posiadaczem bmw 5 e34 2.4td - automat i mam taki problem. zaczne od poczatku jak to bylo.
Wymieniali mi olej i filtr w skrzyni biegow, odpalilem przejechalem 20 metrow i koniec przejazdzki- nie mialem zadnego biegu:] okazalo sie pozniej ze w skrzyni pekła tzn sprezyna- (okragla tarcza z widelkami) wymienili na nowa, przy okazji zalozyli nowa linke gazu co przychodzi do skrzyni i wszystko pieknie teraz dziala, ma dobrego kopa, tyle ze pojawil sie nowy problem, jak przekrocze pred wieksza niz 80km/h i puszcze pedal gazu to obroty mi nie spadaja!!!! dopiero jak zwolnie, ponizej 80km/h to obroty spadaja do 1000, czy wie ktos o co chodzi?

to chyba normalna oznaka pracy

Pewnie ponizej 80km/h przełacze ci bieg na nizszy i zaczyna ciągnąc od dału, chociaz to dzwne troche.. Ile biegów ma skrzynia?

U mnie równo z prędkością 80km/h obroty spadają do ok. 750 i tak chyba ma być.
525TD automat 4 bieg.

Niom ja tez mam 4hp22 bo przypuszczam ze u Was jest ta własnie skrzyn i mi zmienia przy 90km/h na 4 bieg ale mam troche mniejszy silnik z tym ze jak dla mnie powinno byc odwrotnie.. ale ok przezyje

no to raczej nie jest normalne, bo przed tym wszystkim normalnie mi skrzynia dziala, obroty zawsze spadaly jak sciagalem noge z gazu!!!

Obroty nie mają spadac gwałtownie stało by sie tak jak bys na luz dał.. wiec teraz jest wszystko w porzdku nie wiem jak było przedtem