Nowy image kierowcy :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupiłem sobie takie oto dziadostwo w tesco

koszt niewielki (32 zł) ale musze przyznać, że bardzo przyjemnie się traz kręci (bo moja już była dość mocno wyślizgana). Taka mięciutka fajniutka i grubiutka kierownica się zrobiła . A jak wygląda to oceńcie sami

sory master ale dla mnie to BLE

Cytat:
2005-10-10 17:30:39, slawas1 pisze:
sory master ale dla mnie to BLE

spx . może się nie podobać. ale teraz naprawdę bardzo wygodnie się kręci i przynajmniej nie jest jakaś taka pstrokata jak niektóre
a pozatym 15" i brak wspomagania troszkę dawał mi w kość...

To zamiast wydawać 32 PLN na taki pokrowiec to za 80 - 90 PLN można dostać kierownicę od RSa - ja tak zrobiłem i gorąco polecam!!

Cytat:
2005-10-10 17:47:45, _kruchy_ pisze:
To zamiast wydawać 32 PLN na taki pokrowiec to za 80 - 90 PLN można dostać kierownicę od RSa - ja tak zrobiłem i gorąco polecam!!

no też nad tym myślałem, no ale niestety tyle to nie mam
a w dobrym stanie ta kierę dorwałeś?

dziadostwo, dobrze to sam ująłeś

pokrowiec z kierownicy usunąłem w ciągu pierwszych 5 min posiadania mojej pararańczy.....ale skoro Tobie tryma się wygodniej, tylko nie wiem co on ma wspólnego z prowadzeniem auta na 15 bez wspomagania?.

Wiecie co . . mnie Misie na fotelach, pokrowce na kierownice kojarza sie z Polonezami /bez urazy do samych wlascicieli/. Osobiscie nie przepradam za takimi rzeczami, ale skoro tobie Mastercheat pasi takie cos to to najwazniejsze

Cytat:
2005-10-10 17:59:16, masterostry pisze:
pokrowiec z kierownicy usunąłem w ciągu pierwszych 5 min posiadania mojej pararańczy.....ale skoro Tobie tryma się wygodniej, tylko nie wiem co on ma wspólnego z prowadzeniem auta na 15 bez wspomagania?.

spróbuj pokręcić czymś co się ślizga w łapkach, a czyms co się nie ślizga, to się przekanasz jakie to ma znaczenie

aha i jeszcze coś. Orginalnie kiera jest dość cienka (przynajmniej dla mnie, bo mam duże łapki). I teraz mi się wygodnij trzyma, jest bardzej do ręki dopasowane, wiem że coś trzymam, a tak to taki chudy pręt był...

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-10-10 18:20:31 ]

Ja calkowicie rozumiem Cel , dla ktorego kupiles ten pokrowiec , nie neguje wcale tego, wiadomo ze jak masz trzymac cos co ci ucieka z dloni to lepiej zamontowac sobie cos takiego i niewazne co sadzi ktos o wygladzie tego to i tak bezpieczenstwo jest najwazniejsze. Mowie poprsotu ze mnie sie to z poldkami kojarzy / to moze dlatego ze kierownice im sie szybko wycieraja /

ja znów zaczne........ ale kręciłem pokrowcem po kierze taki szpanerki drewnoipodobny i hehe masujacy dłonie, miałem gula w gardle jak kręciłem a łun nic podczas jazdy.
Wy^^^^^lem ten badziew i mam tera guma ordzinal Fjord.
Nie kciałem się juz przekonać jakbym dodał gazu i stopniowo prostował koła za zakrtem.
Jeżli już skóra to obszyć ją kierę

ps. krulika bugsa na pasie tez mam , ale tylko u pasażera... bo to kruliczek Ersylki

ja tez mialem do niedawna wytartą, ale mi sie nie ślizgała, może miałem z innego materiału?.
BTW-też nie wspomagane 15"

Cytat:
2005-10-10 18:23:06, Sinuspi pisze:
ja znów zaczne........ ale kręciłem pokrowcem po kierze taki szpanerki drewnoipodobny i hehe masujacy dłonie, miałem gula w gardle jak kręciłem a łun nic podczas jazdy. Wy^^^^^lem ten badziew i mam tera guma ordzinal Fjord. Nie kciałem się juz przekonać jakbym dodał gazu i stopniowo prostował koła za zakrtem. Jeżli już skóra to obszyć ją kierę

nie wiem czy dobrze zrozumiałem wypowiedź, ale coś mi się wydaje że chodziło ci o to że ci się ślizgał tem pokrowiec....
Ten co mam narazie się nie ślizga. Wogóle ciężko go było założyć... ale się udało no i wrażenia z użytkowania jak dla mnie super (przynajmniej narazie).

Cytat:
2005-10-10 18:31:37, MasterCheat pisze:
nie wiem czy dobrze zrozumiałem wypowiedź, ale coś mi się wydaje że chodziło ci o to że ci się ślizgał tem pokrowiec.... Ten co mam narazie się nie ślizga. Wogóle ciężko go było założyć... ale się udało no i wrażenia z użytkowania jak dla mnie super (przynajmniej narazie).

MasterCheat tak mnie się zarzyło, ze pokrowieć made in Topex się ślizgał

Cytat:
2005-10-10 18:23:06, Sinuspi pisze:
ja znów zaczne........ ale kręciłem pokrowcem po kierze taki szpanerki drewnoipodobny i hehe masujacy dłonie, miałem gula w gardle jak kręciłem a łun nic podczas jazdy. Wy^^^^^lem ten badziew i mam tera guma ordzinal Fjord. Nie kciałem się juz przekonać jakbym dodał gazu i stopniowo prostował koła za zakrtem. Jeżli już skóra to obszyć ją kierę

Też miałem podobne cudo w Fiaciorze. Po kilku miesiącach urzytkowania wyfrunęło oknem bo zaczęło się ślizgać. Niezbyt bezpiecznie zacząłem się czuć w moim kredensie Mam nadzieje że w Twoim przypadku MasterCheat tak się nie stanie.

Pozdrawiam

Za 50zł można kupić (a może i taniej) prawdziwą skórkę do obszycia kiery - wygląda lepiej, trzyma sie kierę lepiej, po paru tygodniach użytkowania nie masz jej dosyć...

A takie nakładki na kierownicę to wybacz, ale jest pomyłka zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i wygodę użytkowania w dłuższym okresie czasu.

Zgadzam się z MAG. Kupiłem 1,5 roku temu, poświęciłem 1,5 godziny na obszycie i jest super. Z jednym małym wyjątkiem - wyblakła od słońca... I jest teraz bura a nie czarna. Ale kierownicę trzyma się nadal świetnie (i ręce się nie pocą na dłuższych trasach... )

Na wiosnę kupię nową skórkę i znów obszyję.

Pozdr.

Mr_Ozi

ja tez kupile skore za 35 zl na allegro, zupelnie inaczej sie w reku trzyma i ladnie pachnie , ale co sie okazlo skora lekko była przymala i mysaleme ze zeby zjem z bolu jak ja zaszywalem nicmi, takze jesli by była ciut wieksza wszystko by bylo ok

pozatym standardowa fajera z poducha w mk7 to jakies nieporozumienie, nie to ze sie wytarła, ona zaczela sie wykruszac, czasem sie zdzało ze miale czarne okruchy w rekach, jeszcze troche i dziurawa kirownice bym mial

pozatym tez nie popieram takich zaszywek, nie ma to jak oryginał, no ale cóz, sila wyzsza...

nie no maser załamalem się jak to zobaczyłem no ale nie mój cyrk nie moje małpy