Duży problem z oświetlenim POMOCY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam już 2 lata mam essiego ale takie coś jeszcze mi się nie zdarzyło. Wsiadłem do fury zapaliłem światła a tutaj klops nie działa podświetlenie zegarów i schowka a do tego tylne światła pozycyjne!!! Reszta jest ok. Tyle rzeczy na raz co to może być ??? Spawdziłem bezpieczniki - wszystkie ok. Proszę pomóżcie Z góry dziękuję

zespolony wyszukiwarka sie kłania

Dziękuję za poradę, nie spodziewałem się że to może być przyczyną jak mam już wydać parę stówek to chciałbym być pewny zrozumcie mnie biednego strażaka jest możliwe że przez ten przełącznik dzieją się takie rzeczy???? Myślałem że to jakaś masa, zwarcie czy coś...
Aha jak włączam światła w pierwsze położenie - postojówki nic sie nie dzieje nie ma świateł w położeniu świateł na mijania przednie są a tyłu nic... Szok w mordę...
trochę się zagalopowałem przepraszam ale strasznie mnie to wkurza

[ wiadomość edytowana przez: micek dnia 2005-10-20 21:01:51 ]

koval666 dobrze gada to przelacznik zespolony. mialem to samo
koszt nowego 320 zł koszt uzywki ok 150 zł. wybrałem jednak nowy bo na szrocie jak sprubowalem uzywki to przy przelanczniu kierunkowskazow wlanczaluy sie dlugie.

Mozna tez probowac reanimowac stary ale to dosc precyzyjna robota, cos za mocno pociagniesz przy probie rozbiorki i juz nie złozysz do kupy ja tak zrobilem ze swoim starym i teraz czeka na zlozenie pewnie bede musial rozlutowywac przewody zeby te blaszki powkladac z powrotem i na nowo lutowac.

OK dzięki wielkie może spróbuję reanimacji jak się nie uda to trudno jeszcze raz dziękuję panowie!

witam też to miałem w mk4 , pare razy swiatła ''ginęły'' oswietlenie zegarów , pozycja i sie okazało że nie ma styku kostka przy kierownicy a przy okazji naprawienie zespolonego to nie taka trudna rzecz , ja to już opanowałem , pozdro

nie wymieniaj zespolonego tylko dlatego ze nie pala sie swiatła!!!!!! chya ze masz za duzo kasy sciagnij kapturek na rączce od swiateł, przeczysc styki papierem scernym, i podegnij lecutko. i wszystko bedzie tak jak ma byc