[126]giną kierunki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od kilku dni zauważyłem że jak dłużej postoje na światłach to przestaje mi migać kierunkowsaz;( nawet gdy dodam gazu to ni nie pomaga....sprawdzałem ładowanie jest ok.....możliwe że to szczotki na alternatorze?? HELP ME

ps. szkałem czegokolwiek na ten temat w wyszukiwarce ale nic nie znalazłem;(

ale tylko kierunki tak mają czy wszystkie światła słabiutkie ? czasami możesz mieć przerywacz padnięty, pożycz od kolegi i zobacz czy będzie ok.

tylko kierunki
dobra a gdzie sie zajduje ten przerywacz i jak go wymontować i ile kosztuje taki w sklepie;P
thx za info

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-07-06 14:17:37 ]

z tego co pamiętam to FL'e miały dwa przerywacze, jeden do kierunków a drugi do awaryjek, ile kosztuje to nie mam pojęcia (do el'a zespolony czyli kierunki i awaria w jednym kosztuje kolo 40 zł). A przerywacz znajduje się w bagażniku mniej więcej w miejscu jak linka od prędkościomierza idzie, tam tak dużo kabelków jest a żeby sprawdzić który przerywacz to włącz kierunek i słuchaj lub palcem dotknij gdzie coś puka, klika, stuka... napewno znajdziesz.

dodatkowo porzesz sprawdziczarówki jak jedna sie poluzuje to tez kierunki nie działają

Cytat:
2005-06-29 00:42:00, York pisze:
z tego co pamiętam to FL'e miały dwa przerywacze, jeden do kierunków a drugi do awaryjek, ile kosztuje to nie mam pojęcia (do el'a zespolony czyli kierunki i awaria w jednym kosztuje kolo 40 zł). A przerywacz znajduje się w bagażniku mniej więcej w miejscu jak linka od prędkościomierza idzie, tam tak dużo kabelków jest a żeby sprawdzić który przerywacz to włącz kierunek i słuchaj lub palcem dotknij gdzie coś puka, klika, stuka... napewno znajdziesz.

a jak sprawdzić że to właśnie przerywacz pada bo jak mówiłem mam kierunki tyle że jak dłużej na światłach postoje to giną

pożycz od kolegi i go podmień, następnie włącz kierunki i zobaczysz czy jest ok

masz przerywacz starego typu, w którym taka przypadłość to norma. przerywacz znajduje w bagażniku mniej więcej na środku (na wysokości zamka klapy) - znajdziesz po tykaniu jak piszą koledzy.

Najlepiej wymienić na elektroniczny - spokój na wieki...z resztą temat był już kilka razy poruszany

Cytat:
2005-06-29 01:08:49, widynek pisze:
masz przerywacz starego typu, w którym taka przypadłość to norma. przerywacz znajduje w bagażniku mniej więcej na środku (na wysokości zamka klapy) - znajdziesz po tykaniu jak piszą koledzy. Najlepiej wymienić na elektroniczny - spokój na wieki...z resztą temat był już kilka razy poruszany

ooo dobre dobre a ile taki elektroniczny koszttuje??i bez problemu pasuje??(mam malca z 90roku)

Nie orientuje sie ile kosztuje taki przerywacz bo po prostu miłem skądś taki. wiem jedno że elektroniczny jest najlepszy!! Czy nie wkurzało was stanie na światłach z włączony kierunkiem i z noga na stopie i te powolne, marne mrugnięcia kierunkowskazów? Odkąd zmieniłem na elektronika zauważyłem dwa plusy: 1 kierunki zawsze migaja miarowo i równo, 2 jak się żarówka przepali to coś zawsze miga, troche szybciej ale miga, a nie tak jak przy zwykłym przerywaczu; po ptokach i nic nie miga. Jak zakładałem u siebie elektronika to problem miałem z kostką w którą się wpina przerywacz, ona nie ma odczepu masowego, który elektronikowi jest potrzebny. Jedyne co zrobiłem to sztyk masowy odgiąłem na płasko wsadziłem na niego konektorka żeńskiego i kabelek podpiałem do masy i normalnie wsadziłem przerywacz na swoje miejsce.

[ wiadomość edytowana przez: Scream_no1 dnia 2005-07-05 01:52:11 ]

Mam w bagazniku takie 2 przerywacze, pewnie jeden od awaryjek a drugi od kierunkow. Jak wlacze kierunki to nie puka, pyka (wiecie taki dzwiek) a kierunki swieca, slabo ale swieca. Co tu zrobic ? Czy przerywacz jest zepsuty ??

[ wiadomość edytowana przez: mate17 dnia 2005-07-06 11:48:01 ]

Nikt nie wie ?

Co do kierunków to mam ostatnio taki problem, że jak włacze kierunkowskaz prawy i nasisne STOP to mi zaczyna mrugać zamiast kierunku stop Najbardziej denerwujące jest to że raz działa poprawnie a raz nie. Ostatnio jak matka cofała zauwazyłem też że jak są włączone światła i wsteczny, włącza się prawy kierunkowskaz tzn. zaświeca się żarówka, tyle że nie mruga Dlaczego dzieje się tak tylko z prawym światłem ?? Aha przerywacz mam elektroniczny.

za elektrniczny przrywacz rok temu zapłaciłem 14,50zł
a jeden starego typu nowka mam na sprzedaz jakby ktos chciał za niego zapłaciłem 13zł, ale moge sprzedac oczywiscie taniej

JA tak mialem jak podłaczylem 3 swiatlo stopu, stop migal razem z kierunkiem, po wyjeciu 3-go stopu problem zniknął, a takie fajne, amerykanskie mruganie bylo sprawdz styki przy lampie, moze sie ta kostak obsunela jakos albo cos w tym stylu ..

masa nie styka. ciagle mialem problemy z masa w tylnych swiatlach, az sie wkurzylem i obcialem wtyczki i przylutowalem inne z innej wiazki elektrycznej (w super stanie). od tego czasu problemy zniknely.