Zużyte fotele!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Od jakiegos czasu jadąc moim Esperakiem zacząłem czuć lekki "dyskomfort" (jeśli można to tak nazwać). Siedzenie zaczęło robić się coraz twardsze i coraz mniej sprężyste. Boczki które powinny trzymac w czasie jazdy rozjechały się troche na boki - do tego stopnia, że schowek na środku rysze moją śliczną kiedyś bordową skóre, a od strony pasażera popękała gąbka w siedzeniach i ciało opiera się na metalowych prętach a nie na gąbce Im bardziej się zużywają tym bardziej to widać bo skóra która powinna być naciągnieta nie mając na czym się oprzeć poprostu się marszczy co nie wygląda ładnie Teraz moim planem jest naprawa foteli i niestety obszycie wnętrza nową skórą

Tylko jak mi przedstawią cennik żebym nie dostał zawału

Swoją drogą to znam auta starsze niż moje (96) gdzie sedzenia są jak nowe - nasi wąskoocy koledzy nie przyłożyli się !

Skórą powiadasz... za mniej jak 3-4 tys nikt Ci tego nie zrobi. Oczywiście jeśli będziesz robił tylko fotele to cena może spaść do ok 1,5-2 tys. I najdroższa w tym wszystkim nie będzie cena, a robocizna.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-10-05 21:57:45 ]

Co do ceny obszycia autka w skóre to jestem przygotowany co do kosztów bo ta skóra która mam nie jest z fabryki i wiem, że nie był to mały wydatek jestem natomiast ciekaw co do kosztu naprawy foteli przednich - nowy fotel kierowcy kosztuje około 400zł i żeby się czasem nie okazało, że to będzie się bardziej opłacać niż ich naprawa.

Pozdrawiam

To może lepiej ....a nawet na pewno!.....kupić foteliki z Vectry i wtedy się nawet uprzeć na obszycie skórą ??.....Myślę że koszty były by porównywalne ale efekt już nieporównywalnie LEPSZY!

Mi krzykneli za nowy fotel w ASO 1500zl

eeetam..jaka wymiana? po co?? jesli tylko skora na fotelach sienie przetarla jeszcze to czym predzej do tapicera bo robic trzeba wylacznie wklad fotela..koles zdejmie skore wsadzi nwoa gabke czy cos innego..zalozy skore i jezdzic..zamiana foteli i obszywanie skora od nowa to wg mnie juz lekka przesada szczegolnie dla takiego starego zlomiaka jak espero

musisz strasznie kochac ten samochod skoro chcesz w niego jeszcze tyle kasy wpakowac no ale robta co chceta poki co biegiem do tapicera bo jak skora nieptrzetarta to da sie uratowac..a dobry tapicer tak zrobi siedzisko i oparcie ze napewno nie bedzie gorzej niz uzywka z vectry

Hehehe no kocham to autko do tego stopnia ze w maju dałem mu nowy lakier a wracając do skóry to niestety na przednich fotelach już się poprzecierała, chyba jej jakość nie jest najlepsza :/ a co do tylnej kanapy to jest jak nowa. A skoro trzeba będzie wymienić na przednich fotelach to nie ma się co zastanawiać i zrobić już komplecik z porządnej jakości skóry na długie lata - swoją drogą ta skóra wytrzymała tylko 5 lat !

Pozdrawiam !

Cytat:
2005-10-06 13:02:50, Lucyferus pisze:
a wracając do skóry to niestety na przednich fotelach już się poprzecierała, chyba jej jakość nie jest najlepsza :/ a co do tylnej kanapy to jest jak nowa.

nie lepiej kasę na tylne siedzenia dać na coś innego a w Espero zawsze coś się znajdzie?

No też o tym myślałem, ale wszystko zależy od tego czy zdecyduje się na zmiane koloru skóry a to jest raczej bardzo prawdopodobne. Jeszcze dokładnie nie wiem ale chyba będe robił całość.... NIe wiem tylko jak z kolorem.... Espero jest koloru perłowej wiśni a aktualna skóra jest koloru bordo...myslałem może o dwóch kolorach czarne boczki i środek ostra czerwień albo całośc w czerwieni...

Co Wy na to ?? Jakieś propozycje ??

Pozdrawiam!

Cytat:
2005-10-06 13:41:05, Lucyferus pisze:
Co Wy na to ?? Jakieś propozycje ??

Utop złomiaka w Warcie i kup coś lepszego.

No może kiedyś go utopie, ale to chyba będzie dopiero na emeryturze ! Bo nawet jak kupie nowe autko to i tak to zostanie nie oddam go nikomu

Pozdrawiam

A broń Cię Panie Boże, abyś oddawał. Sprzedaj, póki jeszcze ktoś je będzie chciał kupić

PS. Czyżby kol.Lucyferus był ostatnim już esperowym zbokiem na tym forum?

NIe obchodzi mnie czy ktoś będzie chciał kupić czy nie. Mi się podoba a teraz ide obgadac sprawe obszycia go w skórze.

Pozdrawiam !

Kariera mod-a GWARANTOWANA!

No i nadeszla ta chwila!

Dzisiaj odebralem swojego Esperaka od tapicera i efekt jest zaje.....ty!

We wtorek planuje zrobic fotosy także dla zainteresowanych wyglądem wnętrza w nowej skórze zapraszam za kilka dni ....

Pozdrawiam !

Cytat:
2005-10-16 18:22:39, Lucyferus pisze:
No i nadeszla ta chwila! Dzisiaj odebralem swojego Esperaka od tapicera i efekt jest zaje.....ty! We wtorek planuje zrobic fotosy także dla zainteresowanych wyglądem wnętrza w nowej skórze zapraszam za kilka dni .... Pozdrawiam !

a pochwal sie cena

hmmm..... no to mniej ciekawy aspekt tego wszystkiego, ale niestety nie znam ceny - płacił ojciec a od niego sie nie dowiem ile to wyszlo... za poprzednią też nie wiem ile - domyślam się jedynie ze tanie to to nie bylo efekt natomiast jest o niebo lepszy niz efekt po poprzedniej skórze bo jak sie okazalo skóra nie była podklejona i dlatego się przecierala. Teraz wszystko jest cacy ale to ocenicie sami za kilka dni na fotach

Pozdrawiam

dobra czekamy) ale pytajac o cene chodzilo mi raczej o rzad wielkosci niz skan z faktury ale domyslam sie ze rzedu 2tys..a tylko fotele robione czy boczki i deska tez?? (mowiac o boczkach nie mowie o tym fragmencie gdzie jest tapicerka tylko o calosci

Robione były fotele przednie oraz były naprawiane tzn wymieniona pianka (są bardziej twarde i jest grubsze siedzisko). Boczki w drzwiach (są pikowane), tylna kanapa oraz mieszek od biegów i ręcznego, miała być też obszyta kierownica ale tapicerowi ten fakt przemknął, ale mam do niego zadzwonić w tygodniu i sie umówić i zrobi na poczekaniu w godzinke. To caly zakres prac tapicerskich jaki został wykonany.....

Pozdrawiam

A co do boczków to tylko robione były miejsca z tapicerką

Pozdrawiam