MotoNews.pl
2 Liqui Moly Diesel-spulung oczyszczacz wtryskow. REWELACJA!!! (86390/45) - PT

Liqui Moly Diesel-spulung oczyszczacz wtryskow. REWELACJA!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mialem problemy z moim TD ,tzn. niepelna moc, nieroiwne obroty ,Po uzyciu tego praparatu wszystko wrocilo do normy.Normalnie działa jak kiedyś, przyspiesza fajnie i pracuje idealnie. Do zakupu przekonało mnie ze nie wlewamy go do baku a podlaczamy pod pompe i odpalamy zeby pochodzil do spalenia calego specyfiku. Nie jest on tani bo kosztuje 42zl, ale jest naprawde skuteczny. Polecam go NAPRAWDE wszystkim co maja diesle i maja problemy z nimi.Pozdrawiam

hmmm...
Czy jest odpowiednik dla benzynki?

Nie wiem, ale dla diesela jest naprawde skuteczny. Podchodzilem do tego sceptycznie ale po zastosowaniu naprawde zrobilem oczy.

do benzyny jest kilka dodatków tej firmy, jednak dodawane one są w większości do baku, niemniej jest coś takiego jak JET CLEAN, jest to środek dziłający podobnie jak ten do diesla /czyści cały układ wtryskowy/. Tyle że do jego użycia potrzebne jest specjalne urządzenie, które wytważa ciśnienie paliwa /ponieważ odłączany jest przewód paliwowy a zarazem pompka/, z tego co wiem niewiele warsztatów posiada cuś takiego a jak już mają to liczą się za usługę od 100 do nawet 300zł

a może ktoś tego specyfiku jeszcze używał i jakie są jego odczucia?
Może ktoś zrobi zdjęcie butelki zeby inni widzieli jak ten specyfik wyglada? albo chociaż opis koloru butelki? itd.
Misgo pisze , że padłańczamy go pod pompe - proszę o więcej szczegółów jak on to wykoał?

Ja też gorąco apeluje a jakąś fotke opakowania tego cudownego ekstraktu.

I może gdzie można go zakupić?

tez tak biegam po stronkach i jak narazie to znalazłem taki produkt który by odpowiadał opisowi... chyba to

Ale czekam na jakaś inną podpowiedź.

a ja już znalazłe dokładnie to, czego kolega używał.

LINK

dzis sie zjezdziłem po całym miescie w poszukiwaniu tego specyfiku. Niestety na zadnyej stacji paliw tego sie nie dostanie. pobiegalem troche po sklepach i znalazlem za 40zl ale na zamówienie. we wtorek bede to mial i zastosuje - zobacze jakie beda efekty i napisze.....

Napisz w którym sklepie, więcej chetnych się znajdzie.

A może ktoś kto ma dostep do tego zacznie to rozprowadzac np. poprzez Allegro ??

u mnie w miescie jest regionalny dystrybutor - jak cos potrzebujecie to piszcie

W większości staji paliw w częstochowie byłem i nie mają żadnego produktu tej firmy. Dopiero w Kłobucku w pewnym sklepie motoryzacyjnym (przy głównej drodze) na wtorek mi "to" przywiezie. O efektach bede pisać jak pomoże czy zaszkodzi - wszystko opisze.

Cytat:
2005-04-09 19:43:37, marcin_op pisze:
A może ktoś kto ma dostep do tego zacznie to rozprowadzac np. poprzez Allegro ??

wbrew pozorom jest tego sporo na rynku
a same specyfiki sa calkiem ok
sam sie zastanawiam czy nie zapodac ich oleju do autka

Ale ze mnie młotek

tutaj jest MAPKA dystrybutorów na terenie całego kraju.

Co najlepsze okazało się że w Harcie w Opolu to jest, a ja tam bywam średnio raz w tygodniu

teraz każdy będzie to mógł kupić u siebie

Na allegro to już jest 35 zł + wysyłka.

A ten sklepik to przed rondem czy za i po której stronie od Cz-wy?

Extra.

Dzięki za podpowiedź z Allegro, okazalo się że gość mieszka 10km odemnie a ceny ma dosyć ciekawe

A więc stałem się szczęśliwym posiadaczem najdroższego paliwa jakie zakupiłem 70zł/l

Przepłukałem silnik, trwało to około 45 minut.

Po przepłukaniu niestety nie dostałem Turba do silnka

Ale na wolnych wcześniej mi "falował" a teraz jest ok, co do mocy to wiele nie zauważyłem, ale czego się spodziewać po 1,8D

ale myślę że warto tak profilaktycznie przepłukac ukłąd

też kupiłem ten środek 37zł /05l i podłączyłem go..... auto pracowało ok 30 minut i co....... rewelacja. Nareszcie mój 1800td dostał troche mocy. nareszcie przyspiesza i bez problemu osiaga 150km/h (wiecej nie miałem gdzie sprawdzić) A jednak to działa - ja jestem zadowolony i czuję różnice. Auto wkręca się bezproblemu powyżej 4500obr a przedtem miał problemy powyżej 3000 obr....
Dla mnie super - polecam

czy ktos moze mi powiedziec gdzie to dostac w Warszawie, ewentualnie podac link na allegro zebym zobaczyl jak to wyglada i objasnic jak sie tego uzywa? Pozdrówki