Stacyjka od DF"a w "kaszlaku" ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Znajomemu popsula sie stacyjka w kaszlaku, a ja mam stacyjke od DF'a. Moje pytanie jest nastepujace: czy to bedzie pasowalo??? Czy trzeba cos przerabiac czy poprostu sie nie da??

pasuje na 100% tylko jak masz palony na linke to bedziesz mial jednen kabelek mniej i po sprawie reszta taka sama jak palony na kluczyk to tylko odkrecic wymienic i podpiac kostke

po pierwsze jezeli tak ma wygladac "100%" pasowania to ja w takim razie 100% glosowalem na kaczora

stacyjki DF i malucha sa takie same jezeli dla DF zostaly wyciagniete z DF po roczniku 1973/1974 kiedy to przeniosla sie ona z lewej strony kierownicy na prawa.

Pod warunkiem ze maluch tez ma juz nowa stacyjke bo maluchy chyba (nie na 100% mialy) stara stacyjne do okolo 1976 roku - stacyjka ta byla inna - niektorzy nazywaja ja "plasikowa".

pomijam fakt rozrusznika na linke bo kolega go juz poruszyl

jezeli samochody sa z lat 80 to rzeczywiscie mozna je przekladac dowolnie

maluch jest z poczatku lat '90 (odpalany z kluczyka)a fiacik z polowy osiemdziesiatych....

to pasuje bez przerabiania wszystko co trzeba to odkerecic stara i przykrecic nowa oraz podpiac kostki kolory kabli powinny sie zgadzac jak nie to trzeba w kostce poprzerabiac tak jak masz w starej chgodzi o kolejnocs kabli musisz poronac czy ida w tej samej kolejnosci w starej i nowej stacyjce nieraz sie to niezgadzalo bo ktos sobie cos przerobil wczesniej ale to niejest problem wiec dasz rade powodzenia

Stacyjka pasuje samochod jezdzi ale nie ma kierunkow. Czy ktos ma jakis schemat albo wie dlaczego tak sie dzieje?? Do stacyjki podpieto stara kostke i kabel znaczy ta co tam byla od zawsze. Maluch to FL..... HELP!!

Panowie pomozcie mi !!! Wszystko dziala poza cholernymi kierunkami jaki jest kolor przewodu od kierunkow??? ma ktos jakis schemat??? pomozcie bo bez kierunkow strach jezdzic...

jak niema samych kierunkow to raczej niejest wina stacyjki a jelsi niema tez innych swiatel ktore dzialaja po zaplonie to kostka ta stara moze zle laczyc na tych guziczkach co sie wciska niewiem czy rozumiesz moj opis?? moze przy wymianie ruszyles te kostki w bagazniku i gdzies nielaczy teraz ?? posprawdzaj kostki te od pajaka na kierownicy? innego powodu niewidze

Awaryjne dzialaja, wszystkie swiatla dzialaja, wszystkie bezpieczniki sprawdzilem, kostki pod maska rozlaczylem i zloczylem spowrotem. Generalnie nie znam sie na tym ale czy kierunki maja ten sam przekaznik co awaryjne?? Zostalo mi tylko sprawdzenie kostek pod pajakiem.... A i jeszcze jedno... Strasznie ciezko przekrecic kluczuk w stacyjce... tak jakby blokada trzymala Czy na to tez jest jakis sposob???

nie awaryjne maja taki duzy przekaznik po tej stronie co kierownica a kierunki sa na po srodku bagaznika albo taki czarny przekaznik lub taki okragly srebrny posprawdzaj tam czy wszystko styka pozatym stacyjka jest nierowno przykrecona lub ta kostka elektryczna gdzies sie blokuje?? to tak na odleglosc co mi przychodzi do glowy powodzenia

Oki. Dzieki jutro sprobuje poprawic ta stacyjke i przejrze przekaznik ten maly bo dzis przejrzalem tylko duzy pd awaryjnych.... ehhhh czuje ze mam troche zabawy Rozumiem ze stacyjka jest w zlym polozeniu i dlatego sie blokuje?? na sucho jak trzymalem ja w reku to wszystko chodzilo cycus glancus....