| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-10-21 10:42:27 No właśnie. Po dłuuugim oczekiwaniu w kolejce udało mi się w końcu zagazować mą bestyję. Po długich przemyśleniach i kombinacjach wybrałem polska instalację z firmy DT Gas System. Cenowo przystępnie i jako jedyni z tych u których się dowiadywałem w Trójmieście dali mi dwuletnią gwarancję na wszystko. Bo okazuje się ze większość producentów daje dwuletnią gwarancję na zbiornik, reduktor a na elektronikę tylko roczną. No ale o tym się głośno nie mówi.
Wrazenia z jazdy - REWELKA. Auto chodzi bardzo ładnie, nie ma odczywalnej różnicy benzyna/gaz. Sama firma też mnie miło zaskoczyła bo montowałem instalację w ich filii w Starogardzie Gdańskim (bo taniej niż w Gdańsku i był szybciej wolny termin) i mili Panowie wzieli odemnie autko w Gdańsku, pojechali nim do Starogardu i po montażu odstawili mi z powrotem do Gdańska (na ichnim gazie). Wyjęte koło zapasowe ubrali mi pięknie w pokrowiec
No i teraz śmigając sobie po taniości z sentymentem myślę sobie o panach z DT. Jakby ktoś rozważał montaż instalacji to szczerze polecam bo mają właściwe podejście do klienta ( na pewno w Gdańsku) i instalacja jest relatywnie tania, ja zapłąciłem 3200 podczas gdy w innych zakładach minimum 3800-4000. |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-10-21 16:46:05 ciekawe masz z ta gwarancja, a nie ma przypadkiem limitu km? |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2005-10-21 18:12:26 Ludzie!!! .....ręce opadają. Gwarancja to może być nawet na tydzień a wy możecie reklamaować każdy towar( bez względu czy jest to samochód za 200 tyś.pln czy skarpetki za 3 pln) na podstawie niezgodności towaru z umową przez 2 lata! (od kiedy jesteśmy w UE).Trzeba tylko na samym początku zaznaczyć że rezygnuje się z gwarancji na rzecz N.T.zum.Pozdrawiam i nie dajcie sobie wciskać KITU !! |
hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-10-22 20:13:32
Jest limit na 60 tys kilometrów ale to się mniej więcej pokrywa z tym co przez te dwa lata wyjeżdżę. Tak że w sumie jak dla mnie na jedno wychodzi ![]() |
hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-10-22 20:17:51
Wiesz co? Jak słucham czasem takich domorosłych mądrali to mi ręce opadają. Weź gdzieś potem wyegzekwuj te swoje unijne prawo czy rękojmie to ci pomnik postawię. Może uda ci się z Panią sklepową w obuwniczym ale na 99% prób odejdziesz z kwitkiem. No chyba że uwielbiasz spędzać czas na kłótniach w sądach itp? Bo mi jakoś szkoda na to czasu i pieniędzy. A gwarancję udzieloną przez producenta w jego własnym warsztacie będa respektowac na zawsze bez szemrania. |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-10-22 22:33:41 no to 60k to juz ladnie, przynajmniej bym jeden rok przejezdzil na gwarancji a nie pare miesiecy . Zycze abys nie mial doczynienia z gwarancja. Pozdro |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-10-23 08:08:11 polska instalacja gazowa to jak polskie opony zimowe
porażka na całej lini a tanie mięso jedzą psy. ale niechaj ci służy bezproblemowo
ps jak w 94 roku gazowałem swój 1 samochodzik to dostałem w promocji 5 litrów oleju cieszyłem sie podobnie jak ty że zostawili ci gaz w butli le niestety moje szczęście nie trwało długo
... po miesiącu zacząłem śmigać na benie bo już miałem dość a co do gwarancji to zawsze ci znajdą dziure w tyłku iże świece złe, kable stare i ogólnie auto to mina. a gaz jest dobrze założony itd............... zapytaj koliberka na priv to odpowie na temat gwarancji
powodzenia fomin |