| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mss Sympatyk FEFK Augustów | 2005-10-24 06:43:59 jeżeli cieknie Ci przekładnia to współczuję , ja to już przechodziłem. Poza tym nowa przekłądnia w serwisie to kupa forsy , najlepiej poszukać jakiejść używki albo po regeneracji - wyjdzie o wiele taniej i nie dawać auta do serwisu bo tam ceny są straszne |
panbert1 FE mkVII 1.8 TD kombi Wawa | 2005-10-24 09:33:04 Zobacz z której strony cieknie czy od kierowcy czy od pasazera.
Gdzie cieknie widać po wachaczu albo jeden albo drugi bedzie w oleju, a jak mocno cieknie to i pod samochodem. Jak cieknie od kierowcy to lepiej, bo to mozna spróbować naprawic wymieniajac uszczelki. Jak cieknie z drugiej to gorzej bo naprawić z tej strony mozna tylko niektóre przekładnie tz. robione przez firme TRW, a i naprawa nie zawsze skutkuje. Wpisz w wyszukiwarkę maglownica, temat był często poruszany. pozdro |
Biedrona Sympatyk FEFK Ford S-Max Warszawa | 2005-10-24 10:17:53 Maglownica jak i zespolony to chyba lista nr 1 awarii i kosztów w Essim... Niestety. Maglownice na szrotach idą jak świeże pieczywko.
Odradzam regenerację, znajomy mechanik zna wiele przypadków, że 3-4tyśk kilosówi i problem od nowa...
Ja również należę do tych którzy to już przerabiali-w sensie wymiany magla... |
pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2005-10-24 11:07:34 ja tez przerabialem juz cieknaca maglownice.... efekt to plama na wachaczu, pozniej pod samochodem i ciagle ubywajacy plyn ze zbiorniczka... sprawe zalatwila uzywka za 200zl |