Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() emxjot Warszawa | 2005-10-04 22:53:50 Dzięki MacTB za zainteresowanie
Podaję dodatkowe info: 1. uchwyt CTE - można go zobaczyć na zdjęciu: KLIK 2. antena zamontowana w "prawym dolnym" rogu samochodu, na klapie bagażnika - samochód F. Mondeo Kombi. 3. sprzęt był montowany w warsztacie - więc pewnie był strojona 4. zasięg testowałem z kolegą, który ma bliżniaczy układ. Potwierdza się to jak jestem w trasie - praktycznie mogę rozmawiać tylko jak mam kontakt wzrokowy ![]() Z tego co wyczytałem z takim zestawem = anteną powienienem słyszęc na ok 10km. Na 2,5 to pewnie wystarczy 60 cm Może jakieś wskazówki................... |
Tosho W-wa | 2005-10-08 19:55:00 Możemy się umówić na próbę bo mam po za zwykła anteną na dachu i małą magnesówke. |
teodor24 Sierakowice | 2005-10-20 18:44:27 Witam.
Zakupiłem radyjko Unidena 520 i nową antenkę Wilson Little Wil antenka zamontowałem zestawik i jako tako odbieram ale tylko do ok 3km. antenę pojechałam zestroić do warsztatu. Goście próbowali ale powiedzieli że to jest jakaś niedobra antenka i że się jej nie da nastroić bo ma za małą korektę. Może moglibyście coś doradzić. Bo ja sądzę żę to znowu nie taka zła antena. A magnes sprawdzałem trzyma się przy 180km/h A i mam ją na środku klapy bagarznika w peugocie 406 może warto było by przestawić na dach. Czy to coś zmieni? |
![]() KajTan Polski Fiat 125p 3ciTy | 2005-11-03 21:14:54
Zdecydownie bedzie lepiej, masz szanse na zwiekszenie zasiegu do 6 km. Mialem kiedys Alana 38 (reczniak) oraz magnesowke Midlanda 60 cm. Montaz na bagazniku skracal zasiego do 2-3 km, zas na dachu kole 5 km w porywach bylo (ja stalem, kolega odjezdzal i patrzyl na licznik). szerokosci ![]() |
![]() BajkowskiM łada 2107 1300 + LPG ... Bielsko-Biała | 2005-11-08 16:50:55 na pewno na dachu (najlepiej na srodku) bedziesz mial lepszy odbior, ale do nadawania musisz zestroic antene od tego zalezy jak ciebie bedzie slychac a przede wszystkim jak masz duza odbita to bardziej ci sie bedzie grzala koncowka mocy w radiu i mozesz ja w koncu spalic, mi sie pare razy udalo, powodzenia i dalekich potwierdzonych |