Poldek 1.4 Rover - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do roverowców:
Gdzie w silniku Rovera znajduje się spust płynu cghłodniczego z bloku?

dobre pytanie , sam nie wiem, ale wydaje mi sie ze powinien byc na dole chlodnicy, a jak nie ma to sciagac przewodzik pozostaje ten gruby na dole

Ja sięnie pytam o spust z chłodnicy, tylko o spust z bloku.

W Poldkach i we Fiatach spust jest pod kolektorem ssącym w okolicach IV cylindra. We Fiatowskich DOHC po stronie wydechu między II a III cylinder - dostęp iście wymarzony

A w tym angielskim wynalazku??

Rurek, rureczek, złaczek złączeczek od cholery.
A wymienić termostat? Po prostu cholery można dostać

Za to sam termostat tańszy niz do 1.5/1.6 - i to "made in england"

a to smiem twierdzic ze takiego czegus w anglielskim wynalazku nie ma i dostep jest wtedy niepotrzebny

no no, bo ja tu zaraz napisze jak sie rozruszniki wymienia i inne elementy w roznych wloskich wynalazkach tudziez z licencja wloska

Cytat:
2003-03-04 02:01:01, AndrewS pisze:
a to smiem twierdzic ze takiego czegus w anglielskim wynalazku nie ma i dostep jest wtedy niepotrzebny

no no, bo ja tu zaraz napisze jak sie rozruszniki wymienia i inne elementy w roznych wloskich wynalazkach tudziez z licencja wloska

Rozrusznik to... bez kanału/podnosnika nie podchodź. Ale w Roverze tez nie zrobisz tego tak jak w 1.5/1.6 bez wchodzenia pod samochód

Przecierz Ci mowilem ze niema takiego spustu w silniku

Cytat:
2003-03-04 10:23:26, SXC pisze:
Przecierz Ci mowilem ze niema takiego spustu w silniku

Wiem, wiem ale jeden gośc poddał to w wątpliwość i dlatego wzbudziło to moja czujność.

Ale rzeczywiście. Wywiad "środowiskowy" przeprowadzony przeze mnie dziś potwierdził to - korka spustowego brak

W kategorii pytań jak jest:
Jak jest centrowane koło pasowe do alternatora (to od silnika) w roverku?
Coś się rozkręciło, chyba zgubiło, a teraz za nic w świecie nie da się go wycentrować.

Dzbanek