MotoNews.pl
3 Mocne hamulce w Pony ?? (116304/89) - PT

Mocne hamulce w Pony ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Interesuje mnie wymiana hamulcy w moim Pony. Wiem że ktoś wstawił tarcze i zaciski z lantry. Czy ktos sie orientuje czy można takie coś zrobić na podstawie hamulcy z Sonaty ?? Jak można też poprawić tylne hamulce, czy da radę zaadoptowac tarcze z jakiegoś Hyundaia/Mitsu ??

Richie wymieniał na hamulce od Lantry

Cytat:
2005-09-27 12:11:11, MobiaS pisze:
Interesuje mnie wymiana hamulcy w moim Pony. Wiem że ktoś wstawił tarcze i zaciski z lantry. Czy ktos sie orientuje czy można takie coś zrobić na podstawie hamulcy z Sonaty ?? Jak można też poprawić tylne hamulce, czy da radę zaadoptowac tarcze z jakiegoś Hyundaia/Mitsu ??

Zamontowalem w poniaczu tarczowki z lantry...ale tylko z przodu, prawdopodobnie da sie tez przerzucic tylne - mysle o tym ale nie predko plan wejdzie w zycie.
NIestety nie mam pojecia czy z sonaty podpasza

Acha...jak ktos bedzie chcial przerzucic hample z lantry to trzeba jeszcze zwrotnice, piasty z lantry i wezyki z odpowiednimi koncowkami

Czyli trzeba zmieniać wszystko :/

[ wiadomość edytowana przez: MobiaS dnia 2005-09-27 15:28:51 ]

A macie jeszcze jakieś pomysły zeby znacznie poprawić hamowanie w Pączku ??

Spadochron

Dziura w podłodze i przyczepne buty - zaawansowane hamowanie a'la jaskiniowcy. Efekt murowany
Ew. plasticman na siedzeniu pasażera do łapania za latarnie.
Równie skuteczne.

Wersja budżetowa:
1. jeździć wolniej > krótsza droga hamowania.
2. przebić nożem opony - flaki świetnie hamują.

Boziu, słabne.

NO DOBRA. Poznaj moje serce.
Inne wyjście - sportowe klocki, sportowe tarcze, wężyki z metalowym oplotem. Drogie jak cholera i średnio skuteczne.
Lantra to najlepsze rozwiązanie, o połowe tańsze i znacznie skuteczniejsze a przede wszystkim rozojowe.
Tuning = wydatki.
Amen

Hehe, z tego co wiem, to MobiaSa Pony'emu naprawdę będą potrzebne dobre hamulce