Pytanko do informatyków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce zakupić kość pamięci do kompa bo 256MB to troszke za mało jak na te czasy, mniej więcej już wybrałem tylko się zastanawiam czy ta kość http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7133 będzie współgrała ze starą (KIngston 256 MB, 266 MHz) płyta główna w moim kompiku to jakiśi ntelowski automat bodajże 845BG czy coś w tym stylu
Pomóżcie bo się na tym nie znam za dobrze

hej będzie współgrałą
magistrala się obniży do 266 MHz ale działać będzie
a tak między nami ja też jestem na kupnie tylko że 512MB Kingstona z dozywotnia gwarancja i tansza
Tobie w zupelnosci styknie taka tansza a roznica bedzie nie wielka nawet jej nie zauwazysz a w kieszeni z 40 zl szostanie

A gdzie wychaczyłeś kingstona z dożywotnią gwarancją?

www.reset.krakow.pl

pozatym większość Kingstonow ma dożywotnia gwarancję

Darek, w w Lodzi sklepow nie masz? Polecam te firme:

loop.net.pl/index.php?show=product&id=5548

dzięki za pomoc

nie ma sprawy
zwróć jednak uwagę na cenę
u siebie masz za 210 zl a u nas w KRK za 182zl

Cytat:
2005-10-24 18:10:01, toradek pisze:
Darek, w w Lodzi sklepow nie masz? Polecam te firme: loop.net.pl/index.php?show=product&id=5548

To nie tak ja poprostu musze wybrać ze strony komputronika bo kość tak naprawde będzie sponsorowana przez mBank

bedzie chodzilo ale na magistrali 266MHz a nie 400MHz. Wiec nie wykorzystasz calej szybkosci tej kosci. Geil jest dobre wiec mozesz brac

dzięki za podpowiedzi
a o co chodzi z tym "timingi 2.5-6-3-3", i napięcie jakie jest na starej kości to 2,5V a ten geil ma 2,550 - 2,7 V
czy to nie przeszkadza

Jak już zdecydujesz się na zakup w Komputroniku to podaj hasło promocyjne: "ENTER2005". Dostaniesz 3% zniżki

dzięki

Cytat:
2005-10-24 19:21:55, galowy pisze:
dzięki za podpowiedzi a o co chodzi z tym "timingi 2.5-6-3-3", i napięcie jakie jest na starej kości to 2,5V a ten geil ma 2,550 - 2,7 V czy to nie przeszkadza

Zakres napięć jest istotny dla "podkręcaczy", a timingi im mniejsze tym lepiej

Więcej informacji TUTAJ

Ale trafiła nam się tematyka...
No ale skoro już to się dołącze: Kupiłem jakiś czas temu pamięci Kingstona 2 x 256 (też z gwarancją dożywotnią) na DualChanel (bo taką możliwość daje moja płyta) 400 MHz.
I szczerze mówiąc nie zauważyłem jakiejś szalonej zmiany na lepsze (przedtem miałem GoodRam 256 / 266). Dlaczego??? Czy powinienem zmienić jakieś ustawienia, Czy powinienem zastosować jakiś overcloking, a jeśli tak to jak?

tego raczej nei zauwazysz. Zmiane zobaczysz w wynikach programow testujacych szybkosc przetwarzania danych lub w najnowszych, wymagajacych grach gdzie liczy sie kazdy kbps

Cytat:
2005-10-24 22:22:05, R_O_Y pisze:
Ale trafiła nam się tematyka... No ale skoro już to się dołącze: Kupiłem jakiś czas temu pamięci Kingstona 2 x 256 (też z gwarancją dożywotnią) na DualChanel (bo taką możliwość daje moja płyta) 400 MHz. I szczerze mówiąc nie zauważyłem jakiejś szalonej zmiany na lepsze (przedtem miałem GoodRam 256 / 266). Dlaczego??? Czy powinienem zmienić jakieś ustawienia, Czy powinienem zastosować jakiś overcloking, a jeśli tak to jak?

hehehe
masz ten sam problem co kumpel
na uczelni chwalil sie ze kupil sprzeta i ze mu brachol jego dziolchy powiedzial ze 2*256 bedzie na dualu szybsze pozatym naczytal sie testow i kupil
ja mowilem 1*512 i inni znajomi tak samo
nie minelo troszki czasu a cos mu sie powalilo w kompie i sam sie restetuje i tak zosatlo ze to wszystko przez "gowno warte 2*256mb ramu" masz wzrost tylko o ok 3% w programach grafiocznych i grach a czasem jest to drozsze o jakies 70 -100 zl czy warto
NIE SADZE

siedze w tym troche dlubie sam czytam i naprawiam ludziom i powiem kupowac to kupowac 512 a nie kombinowac na Dual DDR - to nic nie daje
pozdro