RATUNKU!!!!O CO BIEGA???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIECH MI KTOŚ POMOŻE.MAM PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM KIEROWNICY. CHODZI BEZ ZARZUTÓW ALE WYDAJE DZIWNE DZWIĘKI-PISKI I SZUMY . CO CIEKAWE DZIEJE SIĘ TAK DOPIERO JAK SIĘ PRZEJEDZIE KILKA KILOMETRÓW.ZARAZ PO ODPALENIU JEST WSZYSTKO OK. U MOJEGO ZNAJOMEGO SŁYCHAĆ PODOBNE DŹWIĘKI GDY SKRĘCI KOŁA DO OPORU W PRAWO LUB LEWO. CO TO MOŻE BYĆ JEŚLI KTOŚ WIE ,TO DZIĘKI ZA PORADĘ!!!!!!!!! PISZCIE NA ADRES MAILOWY tapper@wp.pl

Ja miałóem takie dźwięki jak w zbiorniczku płynu była susza . Zalałem płynem i po problemie. Przy okazji stwierdziłem wycieki z przewodu.

Sprawdź płyn od wspomagania. Może go brakuje i pompa się domaga... A może kiedyś brakowało i się zatarła i teraz wyje z bólu.

albo poduszki na McPersonie

Cytat:
2005-10-26 16:29:15, LEMAXIUSZ pisze:
NIECH MI KTOŚ POMOŻE.MAM PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM KIEROWNICY. CHODZI BEZ ZARZUTÓW ALE WYDAJE DZIWNE DZWIĘKI-PISKI I SZUMY . CO CIEKAWE DZIEJE SIĘ TAK DOPIERO JAK SIĘ PRZEJEDZIE KILKA KILOMETRÓW.ZARAZ PO ODPALENIU JEST WSZYSTKO OK. U MOJEGO ZNAJOMEGO SŁYCHAĆ PODOBNE DŹWIĘKI GDY SKRĘCI KOŁA DO OPORU W PRAWO LUB LEWO. CO TO MOŻE BYĆ JEŚLI KTOŚ WIE ,TO DZIĘKI ZA PORADĘ!!!!!!!!! PISZCIE NA ADRES MAILOWY tapper@wp.pl

nie pisz caps lockiem bo to strasznie nieczytelne jest

Ja bym stawiał na olej. Po paru kilometrach jak się rozgrzeje, to traci swoją gęstość i coś piszczy, bo nie smarowane. Wg mnie to pompa. Sprawdź też czy Ci maglownica nie cieknie, bo to częsta przyczyna ubytku oleju.