MotoNews.pl

światło wsetcznego - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam pytanie ponieważ jak włanczam wsteczny to światło tylko na chwile sie zapala i zaraz gaśnie, słyszalem że to jakiś czujnik wstecznego przy skrzyni jest za to odpowiedzialny ale ponoć jest drogi! są jakieś inne sposoby żeby go naprawić ,nie wiem przeczyścić,czymś popsikać czy jak?

mam taki czujnik dowiedz sie dokladnie jaki potrzebujesz ja mam taki nowy a co do ceny bysmy sie dogadali

a można go jakoś naprawić? słyszalem ze dokręcenie pomaga?

taki wlacznik bedzie kosztowal max 40zl, nie baw sie w naprawianie jak jest jakis kopsniety, wymien i miej spokoj . .

Jezeli masz nie taki wkręcany jak na zdjęciu tylko taki przykręcany z lewej strony na dole na dwóch śrubach to kosztuje OK 130 zl !!! wiem bo sam wymieniałem :/

oki, dzisiaj sprawdze i zobacze czy to jest ten tanszy czy droższy nie mogłem odpisać wcześniej bo komp mi padł..

Cytat:
2006-09-03 10:21:22, tomcraft82 pisze:
oki, dzisiaj sprawdze i zobacze czy to jest ten tanszy czy droższy nie mogłem odpisać wcześniej bo komp mi padł..

Mam zdaje sie ten sam silnik co ty i ten sam rocznik. Niestety u mnie jest czujnik plastikowy.

jestem już po sprawdzeniu... niestety mam ten plastikowy czujnik czyli ten droższy ale będe coś kombinował narazie nie mówie nic żeby nie zapeszać,jak naprawie opisze wszystko coi jak zrobic

Muszę cię zmartwić, tego się nie da naprawić. W tych czujnikach wyrabia się plastikowy element popychający styki i nie ma możliwości jego naprawy. Jedyne rozwiązanie to kupno nowego.

spróbuje pokombinować...jak nie da rady to trzeba będzie kupić nowy albo używany a nie wiecie czy ze starszych modelów podejdą ? np. do roku 96 ??