Magnetyzer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat magnetyzerów do instalacji benzynowych oraz gazowych? Czy faktycznie poprawiają przyśpieszenie, elastyczność i zmniejszają spalanie? Czy ktoś coś takiego montował?
Jeśli jest sens montowania tego urządzenia, to które są najlepsze ?

hmmm ja miałem do benzynowego założone magnetyzery i prawde mówiąc żadnej różnicy nie odczułem po za ta że mniej kasy było bo musiałem je kupic

dobra opinie ma "Full Dynamic" to jest magnetyzer najnowszej generacji i przy badaniach na hamowni (szok ale badali na Lantrze) i opis był w jakieś gazetce tuningowej dał on realnego przyrsotu około 7 KM!!

osobiscie ja w takie bajery już nie wierze

jak mi ktoś zasponsoruje to moge sprawdzić ich wiarygodność

Jeździłem służbowym Poldkiem (z wtryskiem paliwa) z magnetyzerami, a po jakiejś awarii i ich zdjęciu przy naprawie, już ich nie zakładałem.

Żadnej różnicy w osiągach nie zauważyłem
Chyba żeby policzyć moje zaintrygowanie, jako kierowcy, tym urządzeniem, a raczej bardziej elementem niż urządzeniem

Może w warunkach laboratoryjnych da się jakoś udowodnić magiczny wpływ na ekonomikę silnika i lepsze spalanie oraz oszczędność paliwa, ale ja się z takowymi badaniami nie spotkałem.

Temat ma tylu zwolenników co przeciwników i odżywa co kolejny sezon ogórkowy na większości news'ów motoryzacyjnych.
Jak zwykle zdania są podzielone i z moich obserwacji wynika, że za zakładaniem magnetyzerów są ich aktualni użytkownicy, dystrybutorzy i producenci oraz kierowcy otwarci na niekonwencjonalne wynalazki, którzy akurat chcą owe magnetyzery założyć

Przecież gdyby były mocno skuteczne, z pewnością producenci silników skorzystaliby z pomysłu, aby poprawić osiągi silników. Sprawa ma się podobnie z KALGONEM do pralek. Wszyscy wiedzą, że w Polsce, na całym terenie jest twarda woda, a nie widać tego składnika w proszkach do prania

Sceptycznie też podchodzę do precyzyjnych wyliczeń zwiększania mocy takimi produktami skoro wiadomo, że nawet silniki tej samej serii i typu zainstalowane w identycznych autach mogą na hamowni różnić się mocą nawet 3-4KM, co podobno mieści się w granicach błędu i normy

Przy tak ekonomicznym aucie, jakim jest Accent, większe zadowolenie osiągnie się z właściwej regulacji elementów i urządzeń mających wpływ na osiągi i spalanie niż z magnetyzerów, no chyba że chodzi o satysfakcję kierowcy wynikającą z samego faktu założenia magnetyzerów i z przekonania, że coś się robi dla lepszej pracy autka , a z takimi argumentami już się nie dyskutuje.

Moim zdaniem to jest jedna wielka ściema po to aby tylko kupić !! Takie jest moje zdanie a jeśli Cię na to stać to sobie kup

ja rowniez uwazam ze magnetyzer to sciema w poprzednim samochodzie zalozylem taki , firmy maksor i zadnych efektow nie zauwazylem , facet mowil ze zauwaze efekt po 10 tys km.a jak juz to przejechalem , to z lenistwa chyba go nie zareklamowalem ,a powinienem, bo to wyrzucone pieniadze.Pozdrawiam,

Oczywiście nie neguję zdania przedmówców..
ale ja magnetyzer mam założony (oryginalny prod. USA marki...MAGNETIZER)
i stwierdzam, że może mocy mi nie przybyło to NA PEWNO mam niższe spalanie niż przed załozeniem przy takiej samej jeździe..

Po drugie - po moim doświadczeniu z magnetyzerem w aucie - założyłem magnetyzer na piecu CO w moim domu...
i ponownie stwierdzam, ze przy tych samych temperaturach w domu w zimie - miesięcznie zaoszczędzam 20 - 50 zł na rachunku...
a przy rachunkach rzędu 600 zł za gaz to jest odczuwalne...

pozdrawiam

A comyślicie o magnetyzerach neodymowych czy coś takiego??Kumpel chce to montować.

a moim zdaniem magnetyzery to nastepny psychiczny naciagacz. jak czlowiek zamotuje i uswiadamia i mysli ciagle o tym to sobie wkonu wmowi. Nastepny bajer ma psychike

Cytat:
2005-09-16 00:53:47, bartis pisze:
A comyślicie o magnetyzerach neodymowych czy coś takiego??Kumpel chce to montować.

Kazdsy magnetyzer jest oparty na magnesie neodymowym bo one maja wikesza gestosc mateiralu i pola. Siwetny jest magnesneodymowy jak sobie w odmu licznik chcemy zatrzymac (gaz, woda, prad) ale w samochodzie heh. Rownie dobrze mozesz namalowac krzyzyk na silniku i pokropic go woda swiecona liczac na cód...

Magnetyzery, gdyby naprawde były dobre zmniejszały zużycie paliwa i podnosiły moc to juz dawno zastosowaliby to producenci aut, a skoro oni tego nie używają to wniosek jest prosty...

Cytat:
2005-09-19 08:46:54, Witek pisze:
Magnetyzery, gdyby naprawde były dobre zmniejszały zużycie paliwa i podnosiły moc to juz dawno zastosowaliby to producenci aut, a skoro oni tego nie używają to wniosek jest prosty...

Amen

Poszukaj watku o nazwie "Maksor" ale nie pamietam w jakim dziale - chyba tuning. Tam bylo o tym wiecej a takze moje wypociny i dane. U mnie zmniejszylo sie zuzycie o 0,4l na 100km.

Cytat:

Zgadza się ale jak by były montowane seryjnie to kto wtedy by zarabiał na magnetyzerach?

napisalem do maksora takiego maila:
Witam, jestem zainteresowany magnetyzerem DF, ogladlem wykresy z
hamowni... bardzo ladnie to wyglada, posiadam instalacje LPG
sekwencyjna, czy jest sens zakladac do niej magnetyzer, czy pomoze na
wzrost dynamiki i mocy.
Moj samochod to Hyundai Lantra 2.0GLS, a instalacja gazowa to dream xxxl
pozdrawiam
a gosc na to:
Oczywiście ze pomoże
Polecam opcje wypożyczenie do testu-sam Pan sprawdzi czy warto.Możemy wysłać
za pobraniem kaucji (umowa wypożyczenia w opakowaniu) i ma Pan 30 dni na
testy-jeśli się spodoba wystawimy fakturę -jeśli nie odeśle Pan do nas Df-a i
zwrócimy kaucje.

Jeśli wszystko jest Ok różnica w osiągach jest bardzo znaczna-nie będzie Pan
miał żadnych watpliwości czy osiągi się poprawiły.A i spalanie często
spada...

Proszę dać znać jeśli podejmie Pan decyzję o montażu.

Pozdrawiam
Mariusz Gendarz

ciekawe... chyba ze klienci przez zasiedzenie nie oddaja jak jeden z kolegow

Cytat:

Odbylem niedawno ciekawa rozmowe z pewnym profesorem mechaniki, stary czlowiek ale zna sie na rzeczy
Magneztyzery stosowano powszechnie w samolotach juz podczas II WŚ(glownie amerykanie to stosowali w bombowcach..), obnizaly one zuzycie paliwa o ok10-15%, z tym ze tamte silniki to nie te dzisiejsze. I jeszczze jedna wazna rzecz, magnetyzery byly stosowane na calej dlugosci przewodu paliwowego, tak wiec by odczuc efekt musieli byscie wylozyc magnetyzerami przewody od baku do gaznika/wtrysku. Taki magnetyzer w jednym punkcie nic nie da/da bardzo malo...

pozdr

Magnetyzery sa powszechnie rozowszechniane w Polsce jednak jesli chodzi o ich dialanie to w 99% nic nie daja