Rodzaje rozrusznikow do dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,mam nastepujacy problem.w miom 2.0 padl rozrusznik,zabralem sie za reanimowanie go,wczesniej sie podowiadywalem jak wyciagnac,jakie tuleje i szczotki.po zebraniuw wiadomosci wiedzialem ze bede mial klopoty z wymontowaniem go,za to tuleje i szczotki bede pasowac z rozrusznika polonezowskiego.Okazalo sie ze demontarz byl nawet latwy za to szczotki i tulejki sa inne.gdy mialem rozebrany rozrusznik spytalem sie piotrka (peyyoo) i on powiedzial ze u niego one pasuja,takie same informacje mialem od Mara125. Wiec co jest grane???? w sklepie okazalo sie ze szczotki sa takie same jak maluchowskie ale tulejek nie ma,ogolnie to mi jest potzrebny caly szczotkotrzymacz. dodam ze rozrusznik jest boscha i ma numery 0 001 208 408.I o co tu chodzi ???? czu o to ze to rozrusznik boscha ???? a innej firmy mial by polonezowskie podzespoly ??

tych rozrusznikow jest jak psów , ja mam jakis ruski i tez kreci

bimberku opowiedz jak sie smpatycznie odkreca górna srube rozrusznika

bosch magneti marelli ducelier takie rozruszniki widzialem w dohc-u no jeszcze polonez ale to swap ze tak powiem.... generalnie do rozrucha czy alternatora magneti pasuja czesci od krajowych a do reszty trzeba szukac i dobierac z innych dostepnych na rynku

Cytat:
2005-10-25 22:22:30, Poramancza pisze:
bimberku opowiedz jak sie smpatycznie odkreca górna srube rozrusznika

nie denerwuj mnie

michas masz juz wprawe w gaznikowym to teraz pocwiczysz we wtryskowym dohc co ?? tylko bez zdejmowania wtrysku... nie mozna isc na latwizne ehehe

w takich momentach lepiej mieć stare poczciwe 115C ...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

spoko kwestia wprawy po 4-tym razie rozruchol "prawie" sam sie odkreca

Cytat:
2005-10-25 22:58:46, Bart128 pisze:
michas masz juz wprawe w gaznikowym to teraz pocwiczysz we wtryskowym dohc co ?? tylko bez zdejmowania wtrysku... nie mozna isc na latwizne ehehe

spoko bart dam rade.pytanie czy ty jestes pewny ze oddasz arge pod moje rece

Mar ma racje,zatesknilem za zóltkiem tam zajmowalo mi to 5 min

Cytat:
2005-10-25 23:08:29, bimber1 pisze:
spoko bart dam rade.pytanie czy ty jestes pewny ze oddasz arge pod moje rece Mar ma racje,zatesknilem za zóltkiem tam zajmowalo mi to 5 min

no, odkrecic to moze i szybko tylko wyjmowanie go stamtąd to prawie jak zdejmowanie majtek przez głowe

Cytat:
2005-10-25 23:15:30, Poramancza pisze:
no, odkrecic to moze i szybko tylko wyjmowanie go stamtąd to prawie jak zdejmowanie majtek przez głowe

eee powinien wylezc przynajmniej u mnie wylazl nawet bez sciagania kolektora i gaznika. a kolektor od wtrysku chyba da wiecej dookolnej przestrzeni

tzn miałem na mysli przypadek 115c

Cytat:
2005-10-25 23:20:51, Poramancza pisze:
tzn miałem na mysli przypadek 115c

aaaaaaaaha

ale ja 5 min to mialem na mysle z wyciagnieciem.o mnie bylo jakos tak ze to z zamknietymi oczami moglem zrobic przyjedz do mnie to ci pokaze na zóltku

Cytat:
a kolektor od wtrysku chyba da wiecej dookolnej przestrzeni

niestety nie... kanal totalny palca nie wsadzisz...

i tak najlepsza zabawa jest np. z pompką paliwa(mech.) lub wężem od odmy,lub np. podpieciem przewodu ele. do czujnika (manometru) ciśnienia.

ale są tacy co twierdza że we dwie osoby jest bardzo ciężo wsadzić skrzynie od 131 do budy 125p...da sie i to samemu

troche cierpliwości i jak nic sie nie posypie to radość potem przyćmiewa bóle "produkcyjne"...

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

Ja pierdziele,zaczolem szukac szczotkotrzymacza po sklepach i lipa,w jednym sklepie znalezli orginalna czesc boscha za 80zł z tym ze jest ona w poznaniu,jest ostatnia i w sumie kosztwoalo by mnie to 130zł hehehe niezle. naszczescie w innym sklepie gosc mi dopasowal od jakiejs innej fury,identyczny tylko bede musial powiekszyc otwor centrujacy,cena to 40zł i bede mial go jutro.Po z atym zadne tansze zamienniki do tego rozrusznika nie sa juz produkowane Ale sie czlowiek musi nameczyc zeby miec dohca
Pozdarwiam

A to doppiero poczatek

DOHC to ZŁO

dlatego moj stoi w krzakach , za wszystkie męki , z rozrusznikiem , pompką paliwa , odmą , srubką ktora wpadła do gaznika...
a i te tanie i dostępne częsci

no juz tam tak bardzo nie przesadzajcie

Cytat:
2005-10-26 20:02:49, Blady pisze:
DOHC to ZŁO dlatego moj stoi w krzakach , za wszystkie męki , z rozrusznikiem , pompką paliwa , odmą , srubką ktora wpadła do gaznika... a i te tanie i dostępne częsci

oba stoja w krzakach i dohc i 115c

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek