| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
paulous HF MEMBER Hyundai Lantra Sosnowiec | 2005-07-24 20:36:15 Siemka wszystkim
Mam mały problem :/ Dzisiaj walnął mi pasek rozrządu i nie wiem co teraz robić czy zmieniać silnik na nowy albo remont kapitalny czy może bedzie działał po założeniu spowrotem paska rozrządu ?? Uprzejmie proszę o danie mi jakiegoś info na ten temat :/ A w ostatecznośc prosilbym o namiar do jakiegoś miejsca lub ziomka co sprowadza silniki albo sie zajmuje ich remontem . Z górki wszystkim dziękuję za pomoc ................................
Paulous |
mariogr HF MEMBER Hyundai Lantra Świnoujście | 2005-07-24 20:48:52 strzelił ci w czasie jazdy ? Jedyny sposób na stwierdzenie czegokolwiek to zdjęcie głowicy. Tylko nie próbuj kręcić rozrusznikiem !!!! |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2005-07-24 22:08:16 |
paulous HF MEMBER Hyundai Lantra Sosnowiec | 2005-07-24 23:31:31 Dzięki wszystkim za pomoc Zobaczymy co będzie dalej A tak chciałem jechać na zlot :/ Jeszcze raz za pomoc i za info ![]() |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-25 08:01:46 napisz moze coś o aucie i przyczynach stzrelenia paska? zmieniany był kiedy? czy wogóle? itd to się moze przydać innym i mozę kogoś ocali |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-25 08:41:26 Wszyscy macie zamontowane oryginalne paski rozrządu? Bo ja właśnie juro mam zamiar wymienić pasek i rolkę napinacza (przed dłuższą wyprawą) zakupiłem jakiś Dayco. Czy ktoś zna tę firmę? Może zakupić oryginanly Hyundai - 88zł... |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-07-25 08:54:50 Radze oryginalny
|
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2005-07-25 12:38:03 Ja również polecam oryginał. Ja wymieniałem u siebie rozrząd tj. pasek + rolka i dałem wszystko oryginalne. Robiłem to oczywiście w autoryzowanym serwisie żeby jak coś to mam papierek i gwarancję. Z rozrządem nie ma żartów i warto zapłacić nieco więcej i mieć spokojną głowę i sumienie... |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-25 15:12:00 U mnie w ASO pasek jest za 88 zł, rolka napinacza też około 80-90 zł i wymiana 180zł. Czyli razem jakieś 360zł koszt wymiany paska i roli w ASO... Chyba pozostanę przy tańszej opcji... |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-25 15:24:55 ja teraz zalozylem Gates-a i narazie oki, znajomi jezdza i tez oki.. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-25 18:33:00
???????????????????????? kręcił się wał a pasek nie? cuda panie cuda? jak to wyrwało zeby paskowi na wale??? i jak go załozyłeś jak go rozciołeś? weź napisz jakoś pokoleji co było bo za cholerę nie moge zrozumieć co napisałeś a syatcja arcy ciekawa.... a jak stwierdziłeś ze krzywki były zamkniete? co to znaczy wogóle nie ma takiej sytacji żeby wszystkie garnki były z pozamykanymi zaworami ???? jak to niby miało by pracować ![]() |
mariogr HF MEMBER Hyundai Lantra Świnoujście | 2005-07-25 19:11:46
normalne cuda dzieją się na świecie !!!! i jeszcze kręcił rozrusznikiem !!!! |
paulous HF MEMBER Hyundai Lantra Sosnowiec | 2005-07-25 19:43:22 Ja od niedawna mam swoją Lantrę Byłem ostatnio u mechanika i powiedział że pasek jest wporzo Tak było wporzo że wczoraj rąbnąl Od dzisiaj nie ufam zbytnio mechanikom a pasek rąbnąl mi jak stałem w miejscu na skrzyżowaniu - nie wiem czemu ale tak ise stało :/ Najgorszy był moment jak go trzeba było pchać a tu wszyscy leją |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-07-25 20:33:17 w sumie to paulous nie ma się z czego cieszyc,napewno nie z głupoty mechanika który daje takie rady
napisz gdzie on się miesci żeby wszyscy go omijali szerokim łukiem jest taki temet na foru polecam/nie polecam poszukaj a znajdziesz,alno ktos to tam wkleji szczerze ci współczuje |
MateuszCCS Łódź | 2005-07-25 21:33:06
spoko mi walnal kilka godzin wczesniej
Co masz w tej lantrze ? 1.5 8V ? Bo jak cos to taki motor stoi (jeszcze w aucie) w miejscu, skad ja bralem silnik dla siebie (Zdunska Wola). Z tym, ze 8V ma szanse byc bezkolizyjny Bp moje 16V przemielilo tak, ze kawalki glowicy wyjmowalem dzis z termostatu
Powodzenia i jakby bylo trzeba, to odezwij sie na priva - dam namiary na kolesia , u ktorego stoi ten motor - jest tani. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-25 23:24:56 normalnie jakas plagaa tych pasków tfu tfu |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-26 07:15:45 Może takie sytuacje wynikają z tego, że paski zmieniane są "u Janka w garażu", albo przez "ASO", gdzie siłę naciągu paska sprawdza się palcem... Mówie tu o Pony przede wszystkim, gdzie rolka napinacza nie reguluje naciągu paska automatycznie (o ile sie nie mylę) i naciąg trzeba ustawić ręcznie. |