Tuner echostar 616 problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
dostalem tuner polsatu cyfrowego i mam pytanie
nie moge ustawic tvp 1 i 2
pisze brak sygnału
sygnał ustawilem jak najdokladniejszy i dupa dalej nie ma
inne programy sa a tych dwoch niet
nawet kabel dalem nowy i dalej nic
moze ktos podpowie co zrobic aby wzmocnic ten sygnal na wskazniku mam juz 61%mocy a dalej nie ma juz jak ustawic
dziekuje

sygnał powinien być mocniejszy, a tuner to kolega ma legalnie? bo ostatnio polsat zmienił kodowanie i można narazie pomarzyć o tvn turbo

A WIEC TAK TUNER ORGINAL I LEGAL W SOBOTE KUPIONY U PRZEDSTAWICIELA
TVN TURBO MAM WIEC NIE MA PROBLEMU TYLKO TA 1 I 2
JUZ NIE MAM SIELY DO NIEJ NIE WIEM CO ROBIC MOZE KTOS WIE JAK STROIC ANTENE??
DZIKUJE

A dzowniłeś do infolinii polsatu, albo do jakiegoś łebka co montuje polsat?? Spróbuj tędy!!

witka
a kolega dokonał ponownej instalacji sygnału poprzez opcje sieć no i czy karta jest już w pełni aktywna pracuje w punkcie dystrybuji polastu i cyfry + czesto sie tak zdarza że tuner nie jest aktywny ale jesli na 1,2 wyskakuje problem z sygnałem to po pierwsze ponowne wyszukanie kanałów po drugie sprawdzenie ustawienia anteny a po trzecie sprawdzienie konwertera czy jest sprawny
pozdrówka

a wiec tak szukane bylo chyba ze 30 razy
do polsatu dzwonilem mowia zeby ustwic antene
ustawialem lepiej sie nie da i dalej dupa
co do tunera to juz sam nie wiem nowy i uszkodzony?

co do ustawienia to prowdopodobnie ustawiałes na wskaźnik w tuneże ale to nie na tym polega ustawianie musisz mieć miernik i dopiero brać sie za ustawianie , ale barzdiej polecał bym ci odwiedzić punkt dystrybucyjny niech sprawdza konfiguracje itp coś jest nie tak że nie chodzi 1,2 takie problemy zdażały sie raczej z polsatem i tv-4 acha robiłeś ustawienia fabryczne i kasacje kanałów ?

nie nie kasowalem ani nie robilem fabryki
juz mnie o meczy i nie wiem co robic dzis jeszcze konwerterem pokrece moze cos pomoze
dziekuje
czekm dalej na podpowiedzi