MotoNews.pl
7 Falowanie na wolnych obrotach (120722/45) - PT

Falowanie na wolnych obrotach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po zaintalowaniu gazu (sekwęcja-1,6 zetec) na wolnych obrorach zaczoł falować na bęzynie i na gazie

na zimnym silniku?

Ktos mi kiedys napisal ze na falowanie an wolnych NA ZIMNYM SILNIKU pomaga wymian przewdou odpowietrzającego skrzynie korbowa. Koszt 44 PLn. Pomoglo. Nie faluje w w/w warunkach.

Cytat:
2005-10-27 10:01:54, Brzoza-junior pisze:
Ktos mi kiedys napisal ze na falowanie an wolnych NA ZIMNYM SILNIKU pomaga wymian przewdou odpowietrzającego skrzynie korbowa. Koszt 44 PLn. Pomoglo. Nie faluje w w/w warunkach.

Tą "fajkę" wyminiałeś?? Czy może tą część z drugiej strony silnika idącą do kolektora dolotowego??

Cytat:
2005-10-27 09:22:39, grzegorz040472 pisze:
po zaintalowaniu gazu (sekwęcja-1,6 zetec) na wolnych obrorach zaczoł falować na bęzynie i na gazie

a nie prościej jechac do gazowników i niech ustawiają obroty?
ja miałem taki przypadek, falował na gazie, wiec podjechalem do instalatorów, podpięli kompa wykalibrowali i jest dobrze... i od miesiąca nie ma śladu po problemie!

Cytat:
2005-10-27 10:49:40, Kielek pisze:
Tą "fajkę" wyminiałeś?? Czy może tą część z drugiej strony silnika idącą do kolektora dolotowego??

Fajke. Maly przewod o zmiennym fi. Pomoglo bo nie faluje az tak bardzo- w ogole nie faluje na zimnym.

Cytat:
2005-10-27 10:55:55, matre22 pisze:
a nie prościej jechac do gazowników i niech ustawiają obroty? ja miałem taki przypadek, falował na gazie, wiec podjechalem do instalatorów, podpięli kompa wykalibrowali i jest dobrze... i od miesiąca nie ma śladu po problemie!

Mi falowal na benzynie a na gazie spokoj.

Cytat:
2005-10-27 11:04:49, Brzoza-junior pisze:
Fajke. Maly przewod o zmiennym fi. Pomoglo bo nie faluje az tak bardzo- w ogole nie faluje na zimnym.

kiedyś usiłowałem go zdjąć, żeby przeczyścić, ale siedzi tak mocno, że nawet nie ruszył o mikrometr, e tam - nawet o nanometr....
Jest jakiś sprytny sposób, czy tylko siłowy??

Wlozyc reke, sciagnac i wyjdzie. Jakiejs duzej sily nie uzywa sie. To jest przewod w okolicach cewki zaplonowej (pod nia i blizej przegrody). Taki maly czarny fajkowy. Co do sposbu- nic mi nie wiadomo. Ale sprawdze jutro (zdejme i zaloze jeszcze raz) i moge dac Ci znac.
Czego sie ni erobi dla klubowiczow.
Heeeeeee

Cytat:
2005-10-27 12:13:26, Brzoza-junior pisze:
Wlozyc reke, sciagnac i wyjdzie. Jakiejs duzej sily nie uzywa sie. To jest przewod w okolicach cewki zaplonowej (pod nia i blizej przegrody). Taki maly czarny fajkowy. Co do sposbu- nic mi nie wiadomo. Ale sprawdze jutro (zdejme i zaloze jeszcze raz) i moge dac Ci znac. Czego sie ni erobi dla klubowiczow. Heeeeeee

jakbyś może fotkę strzelił... bo to chodzi o ten, w który włozony jest zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej...

Fotek nie bedzie- nie mam cyfrowki. A i znajmoi nie maja z osiedla. Chyba ze w komorce ale to badziew. Zdejme i opisze jutro jak dokladnie zem to zrobil. Mam nadziej ze wystarczy.