Wyłącznik z pod klapy bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko. Zakładając alarm gość mi powiedział że mam wypalony wyłącznik z pod klapy bagażnika i że zaznaczony element się zapiekł. Czy to prawda? Ile coś takiego moze kosztować? Gdzie ewentualnie w Krakowie można kupić? - chodzi mi o jakiś szrot.

Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł żeby to naprawić lub obejść to proszę o opinię. Szczerze mówiąc myślalem o innym przelączniku w innym miejscu lub o mikro przełączniku w tym samym miejscu

hę mi przestała działać wycieraczka tylnej szyby z powodu owych styków ale niewiele myśląc wziąłem papierek ścierny a następnie WD-40 i działa ale lepszą metodą byłby preparat w spray'u oczywiście nie pamiętam nazwy elektro-cośtam do łączy elektrycznych(w każdym motoryzacyjnym)acha dodam że zaznaczony element po nacisku palcem ugina się tzn. jest sprężynowany

to ze sie ugina wiem u mnie niestety sie nie ugina i chyba to jest ten problem bo rownież podświetlanie bagażnika nie działa mi. czyszczenie raczej tu nic nie da. Więc czekam na dobrą radę

ok intencje miałem dobre...
może wymontować i obadać od spodu ?
dobra już nic nie piszę....

spoko każda opinia się liczy

Mam takie cos na sprzedaz

za ile i dlaczego tak drogo

Ja sobie naprawiłem też było zacięte ale w tym miejscu pełno kurzu sie zbiera i często tak bywa. trzeba wyciągnąć i sprawdzić Nie wiem jak elektryk stwierdził że się styk przypalił bo bez wyciągania niewiele może powiedzieć. Czasami też te styki w klapie się zapiekają i jak zamkniesz klapę to się wcisną i zostają (u mnie też tak było) ale to też naprawiłem i jeżdżę już ponad pół roku i działa. Spróbuj wszystko poczyścić a potem kupuj, szkoda pieniędzy No chyba że promocja jakaś u któregoś z kolegów z forum, ale to już Twoja decyzja

znowu mechaniko-elektryk "kazio" stwierdził coś na oko.
u mnie nie działała wycieraczka z tyłu. po zdjęciu plastiku z klapy okazało się, że pekła mi plastikowa złaczka na styku i kabelek latał luzem. koszt naprawy 1,50 pln. a w sklepie chciano mi sprzedać całość - styki + złączka - 136 pln
a styki swoją droga mozna przeczyścić.

dobra chlopaki sprobuje to zrobić w weekend ale teraz tak jak to wymontować żeby nie zepsuć i jak zamontować. Gość mi powiedział że tam jest jakaś blaszka która to trzyma czy jakoś tak ale co dalej ???????? ma ktoś na ten temat jakąś prasę fachową ??/

nie ma tam blaszki całość wskakuje na zatrzask. Z jednej strony tego plastiku jest łapka i ona trzyma, chyba z prawej ale głowy nie dam. Wystarczy podważyc oczywiście z umiarem i wyskoczy. Potem tylko odpiąć kabelki i na warsztat, dobrze umyć z tego pyłu który tam siedzi i oczyścić styki. Później w odwrotnej kolejności i powinno działać jeżeli nie to powtórzyc czynności jeszcze raz
Powodzenia

podważasz cały zespół styków delikatnie od góry i od dołu.Po obu stronach masz takie sprężyste zaczepy z blaszek.Od wyłącznika możesz odpiąć przewody i zastosować dodatkowy wyłącznik włączany ręcznie w bagazniku albo też zastosować inny wyłącznik rozłączany przez domykaną klapę z innego auta ale taki 2 stykowy( czyli nie taki z masą na obudowie).

Witam
W MkV to są takie zatrzaski z blaszki (chyba jest ich 4 ) i przy podważaniu trzeba uważac bo potrafią pospadac i wpasc wewnątrz karoserii, ale chyba daleko nie polecą, zatrzymaja się w profilu..... Pozdro

oki wytargałem to maleństwo - trzymało sie na 3 zatrzaskach i wyciągnąłem to delikatnie i udało sie ale cóż wypchać od drugiej stronki wypcham i działa ale jak wcisne to nie oddaje z powrotem

nasmarowałem ale jakoś nie pomogło, jeszcze raz spróbuje ale myślę ze tam potrzebna jest mocniejsza sprężynka żeby to wypychać do góry.

Wie ktoś jak to rozebrać żeby się dostać do tej sprężynki bo patrzyłem ale nic mi ciekawego do głowy nie przychodzi

Pieprzylem sie z tym dranstwem 2 godz. rozbieralem na czesci d spreznki nawet smarowalem czyscilem i nic dalej LIPA . Pojechalem na szrot kupilem drugie za 5zeta przeczyscilem z gory blaszki zalozylem i Git !
Wszystko gra bagaznik swieci jak by kto pytal

a próbowałeś je wymienić?? da sie tam włożyć inne? może pasują takie od długopisów

z dlugopisu akurat nie dawalem ale inna taka podobna i nic . Nie wiem jak Tobie ale mi ten caly plastik zostawal wsrodku nie chcial odbijac jakby go co trzymalo nie wiem wkur... mnie i poszlem po nowy znaczy uzywany i po sprawie

ja zobacze spróbuję

nie mam pod ręką szrotu żeby kupić - jak masz możliwość to dowiedz się czy są jeszcze takie tanie ?

A to taka Fordowska ciekawostka

A ja wcześniej z pół godziny szukałem wyłącznika światła w bagażniku.... i nie znalazłem . Da sie to ustrojstwo rozebrać po wyjęciu poprzez wciśnięcie takich dwóch zapadek w dziurkach po stronie tego ruchomego styku. Po przeczyszczeniu w końcu świeci!!!!!