[126 strumienica] co to je i czy to je dobre??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi co sadzicie o tym strumieniu... jak dla mnie gardziel to on ma wielkosci glowy ale moze to tylko tak wygladac...prosze o jakies opinie

powinna miec zwezenie na koncu jeszcze, widocznie odpadlo.
nawet ze zwezeniem nie da sie stac obok przy 5000rpm bez bolu glowy.

nie no to sie klapke zrobi ale chodzi mi ogolnie o sam strumien: stan, ksztalt rur, ksztalt puszki itp

Wygląda jak działo przeciwpancerne z II wojny światowej

hmm a co możecie o tym powiedzieć breda musze coś kupić a nawiasem muwiąc czy na kjsie moge na takim czymś jechać, czy nie muszą auta być n-kowe jak muwi regulamin

Taką brede sobie daruj...
Zobacz na poprowadzenie rur taka to sobie sam zrobiłem...
długosc - widac ze robiona z seryjnych rur a nie z pachonia - i ta cena ......
Za ta cenen ei oplaca sie 50 zł drozej masz nowa michaela + dokupic podstawke mocujaca i na miasto

Ta na zdjeciach to mi sie wydaje ze nie bedzie dobrze dzialac, niedosc ze otwor na koncu gigantyczny (jak wydech jest zabardzo odmulony to jest zle) to rury jakos dziwnie pociagniete. a co do tej z allegro to mnie zastanawia jak ja zamontowac na samochodzie ? t chyba jakas wydumka robiona na bazie starej puszki. chcialbym tego posluchac. ja mam taka:
a od gory wyglada tak:

i

I dziala i jest okej

hmm no czyli co ta na zdjeciach jest zla?

o qrwa co to miotacz arbuzów?

yh czyli generalnie nie brac tego...okej tyle chcialem wiedziec a powiedzcie mi jak mozna zdobyc namiar na pachonia? ile kosztuje nowa breda made by pachon?

Hmmm 3zer a daj namairy na sprzedajacego ta brede bo rury wygladaja na pachonia tylko puszka jakas dziwna...

A rury samoróbke ma ta z allegro co był podany link - tak samo mi wyszło gdy obróciłem rury od eleganta zeby były z przodu silnika...

ale fakt faktem marchewy to to musi nieziemskie sadzić

Warto kupic strume robiona przez michela???? Jak jest z jej trwaloscia????

Snail: u nas, na Śląsku spokojnie możesz startowac na bredzie.

P.S.
Gratuluje wyjęcia klasy w Tychach. Nieźle zmasakrowałeś konkurencje Mam nadzieje, że spotkamy się na torze Fiata (od trzeciej eliminacji)

dzięki
zresztą jaka konkurencja jak faworyci nie startowali:p
boję sie ze w dupe dostane jak bredy nie skołuje bo jechałem na rozwalonej tekli ale juz jej niema, całkowicie sie rozpadła, a na torze fiata na seryjnym wydechu szybko niepojade..

ja mam z kolei coś takiego:

założyłem na tej obejmie bo narazie nie mam plyty i chodzi. wydech jest na czesciach michaela, kolektory z nierdzewki.
dzwiek, chyba nie musze pisac - masakra

a takie cos http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48341186
tylko drogie

jednak biore tą bredę :] wiarygodne źródła podają ze jest to stary pachon z neico przerobioną puszką. dorobi się stożek i będzie hulać :]

Mam pytanie ?
1.Czy strumienica nie przyspiesza spalin czy siakoś tak zeby szypciej przechodziły przez dalszą część wydechu bo cosik mi sie o uszy obiło . Jeśli tak to poco ona w 126 jak tam dalej niema wydechu ? Pytam bo się nie znam
2. Co to jest tor fiata bo cosik mnie to zainteresowało asfald szutr ?
I jakie tam soą imprezy dla 126 i czy jakaś licencja potrzebna jest ?

Cytat:
2005-04-21 11:23:02, poldrive-126 pisze:
2. Co to jest tor fiata bo cosik mnie to zainteresowało asfald szutr ? I jakie tam soą imprezy dla 126 i czy jakaś licencja potrzebna jest ?

Tutaj sa moje fotki z jednej z imprez na torze fiata. Chyba najlepsze zawody w Tychach