MotoNews.pl

Rejestracja na szybie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
mam taki problem - pękła mi szyba więc ja wymieniłem.
A nie wiecie może jaka jest procedura załatwiania sprawy wymiany tej naklejki od rejestracji na szybie???
Bardzo bede wdzieczny za odpowiedz.
A jesli chodzi o dział to umieściłem post tutaj bo do zadnej szufladki mi i tak nie pasuje.
thx
jacek

Idziesz do Wydzialu Komunikacji z dowodem i karta pojazdu (o ile ja masz), wypelniasz wniosek o duplikat i kupujesz za kolo 20 pare zlotych (ze znaczkami skarbowymi) taka naklejke Jest robiona na miejscu.

moj ojczulek jakos na ciepo ja odklejil i przykleil na nowa szybe! nie wyglada za pieknie ale jest

Hmm we Wrocku fachowcy od szyb przeklejają starą wklejkę na nowa szybę bez uszkodzeń a miało to byc niemożliwe...
W Twoim przypadku musisz sie udać do wydziału komunikacji pod który podlegasz i pewnie napisac pismo/wniosek o wyrobienie wtórnika naklejki na szybę, następnie zapłacić haracz i czekac na wyrobienie naklejki.

odklejac próbowalem i numery zostały na starej szybie ;(
ale to dobrze ze nie ma problemu i moze nawet na miejscu to zrobia.
dzieki za szybkie odpowiedzi

Cytat:
, następnie zapłacić haracz i czekac na wyrobienie naklejki.

haracz to 16,50 plus znaczek skarbowy, chyba 6, czeka się tyle co sie pojdzie do kasy, robią na miejscu
tylko te kolejki w wydziale komunikacji...
a formalności to trzeba po prostu n amiejscu napisać podanie i jako powód napisać np. wymiane szyby.

tez musiałem do merca to załatwiać, bo mi szyba trzasła w drobny mak (hartowana) i nie było nawet co odklejać.

odklejanie na ciepło to niekoniecznie dobry efekt, zawsze widac jakies ślady

my takie naklejki odklejamy nozykiem do tapet,ale koniecznie ostry i jak na razie nam sie udaje za kazdym razem