Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-10-26 18:38:39
1. Na ile jesteś pewien tego przebiegu ? 2. Komp.pokładowy to jakaś super ściema...nie istnieje coś takiego fabrycznego wdo espero ![]() ![]() 3. LPG spoko....myślę że 300kkm to da się spoko pojeździć przy odpowiedniej eksploatacji 4. Zwróć uwagę na drzwi (dolne krawędzie), siedzenia przód -głównie kierowcy ( stan tapicerki, siedziska , mechanizm podnoszenia, czy się nie "kolebie" itp) 5. Tradycyjnie : jak chodzą szyby, antena, czy nie ma wody albo śladów po wodzie w bagażniku, oczywiście silnik i skrzynia (czy suche i jak to hula?) 6. Polecam dobrą ścieżkę diagnostyczną (np. trzeba ładnie porozmawiać "na boku" z obsługą stacji przeglądów obok Norauto na DTŚ -za 30-40zł będziesz wiedział prawie wszystko o tym autku! ![]() Istnieje na forum cosik takiego jak WYSZUKIWARKA (Dziękuję Jacuś! ![]() Pozdrowionka i Powodzenia! ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-10-26 20:14:11 Ja mam Espero 1.8 OHC z 1996 roku od nowości z założonym gazem. Aktualnie mam przejechane 275tys. bez żadnej awarii i ingerencji w silniku. Podejrzewam że przejadę jeszcze drugie tyle bo (jak twierdzi mój mechanik) silniczek wewnątrz bardzo pięknie się prezentuje... Silniki 1.8 OHC są bardzo żywotne i tu na forum spotkaliśmy się już z wieloma przypadkami gdzie takowe miały ponabijane nawet z 600 tys. bez remontu...
Co się tyczy tych bajerów o których piszesz to wszystkie espero niezależnie od wersji silnikowej miały to samo wyposażenie w standardzie... czyli elektryka na 4 szyby i na lusterka, ABS, wspomaganie...itp... więc espero które masz okazję kupić jak takie samo jak i wszystkie inne dostępne w sprzedaży... Co do tego komputera... to oczywiście komputer jest... pod plastikową osłoną z prawej strony w nogach pasażera... ale nie jest to żaden "komputer pokładowy" który pokazuje ci spalanie, temperaturę, czy coś takiego... w espero takich "komputerów pokładowych" nigdy nie montowali... uwagę zwróć na: -rdzę! (espero jest na nią bardzo podatne!) |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2005-10-26 21:09:27 Trza nie pierdzieć, to i nie będą wypierdziane ![]() ![]() Żartowałem oczywiście ![]() [ wiadomość edytowana przez: Esperynek dnia 2005-10-26 21:11:50 ] |
msilent esperak 1.8 CD k-ce | 2005-10-26 22:23:00 hey, no z tym fotelem to pewny nie jestem. Ojciec ma esperko, kupione jako 1,5 letnie z przebiegiem jakoś 20k, przebieg raczej oryginalny. Teraz esperko ma 100k i fotele zarówno kierowcy, jak i pasażera sie zaczynają rozwalac po bokach. Co do kierownicy nie jest wyjeżdżona ![]() pozrawiam |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2005-10-26 23:26:11 Rdza w dole drzwi, elektryka - sprawdź wszystkie szyby, antenę, ABS, czy sprężyna z tyłu nie pęknieta, przeguby czy nie stukają - np przy zawracaniu, czy śladów oleju na silniku nie ma. Pewnie wyczyszczony, ale o ile się da, to tyle sprawdź... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-10-26 23:52:19 Z fotelem kierowcy bywa różnie.....u mnie przy przebiegu ok.20kkm zaczęły się dziać czary...fotel się zapadał albo raczej deformował na siedzisku....skończyło się na tym , że wymienili mi na gwarancji "gąbki". Ok 60kkm na tapicerce fotela było widać wyrażne ślady zmęczenia...szczególnie z jednej strony. A ponieważ ważę duuużo mniej niż np. 100kg skłonny jestem przypuszczać że to konstrukcja siedzenia jest słabego ducha. Co do kierownicy to jakieś wytarcie z jednej (lewej) strony pojawiło się u mnie przy dopiero ok.90kkm ... |
![]() Don_Ulung ESPERO 1.5 Warszawa | 2005-10-27 00:14:41 Trzeba by od tego zacząć że nie kupuje się samochodów z LPG. ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2005-10-27 00:16:49
Pytanie tylko ile wazysz, na jakich dystansach uzytkujesz samochod, jesli latasz nonstop w trasy to zgodze sie z toba, ale jesli te 100 tys nabijasz glownie po miescie to juz jestem gotow stwierdzic ze kompletnie nie masz racji. W moim espero tapicerka fotela poleciala przy jakis 80 tys. moze dlatego ze waze prawie 100kg i samochod uzytkowalem praktycznie tylko w miescie, a wiec krotkie przeloty i czeste wysiadanie i wsiadanie. Stwierdzenie przelotu auta po fotelach, kierownicy i wykladzinie pod nogami kierowcy to tez bzdura. Jak stwierdzic po kierwnicy przebieg jesli auto ma wygodny podlokietnik ![]() Sprawdzenie po wykladzinie totalnie jest do kitu przy automatach, gdzie wykonuje sie duzo mniej "operacji" nogami, a wlasciwie przenosi sie noge z hamulca na gaz trzymajac pięte w tym samym polozeniu, chyba ze ktos pokusi sie o sprawdzenie glebokosci "dołka piętowego" ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-27 07:27:53 No to ja już zupełnie nie jestem pewien przebiegu swojego złomiaka. Kupiłem jak miał coś ok 70 tys km, teraz ma prawie 100 tys km. Kierownica była elegancka, fotele eleganckie (z wyjątkiem reg.wysokości i pękniętej/przetartej z boku tapicerki na dł. 4 cm), pedały ciut wytarte... |
vinci Chorzów | 2005-10-27 11:45:21 Dzięki za wszystkie porady ![]() ![]() |