MotoNews.pl
3 Nowa czy używana butla LPG? (137574/45) - PT

Nowa czy używana butla LPG?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, 8ego mam przegląd a okazało się że moja butla na gaz ma 11lat!!!
i teraz co zrobić czy szukać gdzieś używki na choćby dwa lata bo w tym czasie będe chciał pozbyć się essiego, ale jak szukać to gdzie??
czy kupić nową?-ale to wszystko nie takie proste bo to instalacja holenderska więc i pod normalną butle w huk przeróbek(tankowanie zawór itd.)
Czy dać w łapę? ale też trza wiedzieć gdzie weźmie?(diagnosta)

jak się zdecydujesz na używaną, to wiem, że gdzieś w bielsku jest warsztat który sie tym zajmuje. Postaram się skombinować namiary a nich. Możesz poszukać na szrotach, albo zadzwon do BEPO w pszczynie - oni czasami mają róże cuda.

032 2114828

mimo ze butla ma 10-lat homologacji to jednak polecałbym nową nowa to nowa

Kup nową. Serio. Unikniesz kłopotów.

jeżeli by chciał nową z osprzętem to by go wyniosło min 500zł
bez robocizny oczywiście
np u mnie w warsztacie kosztuje to ok 600-700pln-ów

Cytat:
2006-03-05 10:48:53, djtados pisze:
jeżeli by chciał nową z osprzętem to by go wyniosło min 500zł bez robocizny oczywiście np u mnie w warsztacie kosztuje to ok 600-700pln-ów

Czarny mówi, że jak mu oderwie dupę, to za wózek załaci 500PLN i będzie mógł sobie resztę na zdjęciach odglądać. Są rzeczy, na których można oszczędzać i są rzeczy, które temu nie podlegają i to jest właśnie wszystko, co zapewnia bezpieczeństwo

Kumpel ma walca chyba 2 letnia 50l z dokumentacją jest tez wielozawór itd chce coś około 150zł

kupiłbym chętnie, ale gdyby to był holender, bo do zwykłej butli powiedzieli mi że trza przerabiać napełnianie i reszte tych przewodów...