MotoNews.pl

Czym pucujecie swoje samochody?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem jak to wygląda u mężczyzn, ale mój pug ma bardzo bogatą "kosmetyczkę" płyny, pianki........ no właśnie i propo pianek, co polecacie do weluru? bo mam ochydną plamę i nawet vanish nie dał rady

na plamy dobre sa srodki firmy dr.beckmanns.
tyle, ze dobrze wiedziec, od czego plama powstala.... bo sa wyspecjalizowane - rozne wersje na rozne plamy

ja jakoś stosuje wszelakie z serii PLAK, chyba już z przyzwyczajenia i cudowny preparat do czyszczenia felg o nazwie "przeparat do czyszczenia felg" - dobry jest

do tapicerki mam piankę z shella

wnętrze mam czyste,wiec rzadko uzywam

za to w bagażniku częsciej i musze porzyznać że jest całkiem niezła
cena-ok 10 zł w macro.

vanish jest do bani-ja uzywałem to w odkurzaczu,ale musze przerzucić się na coś innego.

do plastików jaki kolwiek spray o niezbyt smrodliwym zapachu, matowy.

do karoserii mam mleczko woskowe, czy jakos tak, tez z shella
całkiem ładnie nabłyszcza
jak finanse pozwolą to zakupię jakis markowy wosk-patrzyłem na ceny to ok 40-50 zł trzeba szykować.

felgi myje normalnie podczas mycia auta na myjni, czy to szczotkowej,czy bezdotyku
od czasu do czasu pastą tempo-bardzo ładnie schodza wszelkie smolne zabrudzenia.

taaa, tempo jest dobre tez na male rysy, np pod klamką.

Co jeszcze? do zderzakow itp na zewnatrz polecam sprej carefoura (z jedynką) -tanie, ladnie nablyszcza i zabezpiecza, ale do wnetrza sie nie nadaje ze wzgl. na zapach. Za to jest tak tanie, ze nei waham sie zuzyc 2-3 opakowan na jedno mycie auta. Nawet plastiki pod maska tym robie.

Do mycia silnika itp - sprej firmy LAVA. Tani, za to najskuteczniejszy sposrod chyba 6-7, jakich probowalem. Nie powoduje korozji np. el.aluminiowych.

do kokpitu i wnetrza - jak Keisim - plaki uzywam.

na nadwozie - tempo do polerki, plastmal do zabezpieczania. Wymiennie z plastmalem stosuje turtle wax w mleczku. Do zabezpieczania na szybko - jest sprej woskowy autoland - tez b. dobry, ale nim trzeba smarowac wg. mnie po kazdym myciu, zeby mial sens. Zaleta taka, ze nie plami plastikow jak plastmal.

do opon - sprej autolandu chyba najlepszy z uzywanych przeze mnie.
felg nie myje, bo nie mam alusow - tylko woda, szampon, szczota.

uzywam jeszcze miedzi w spreju na sruby kol i okolice, wd40 na kable WN, gumy i uszczelki oraz zawiasy itp, zima ponadto uszczelki nacieram kremem do rak (!) z avonu (tylko zonie nie wygadajcie) - zabawne, ale wyprobowalem, ze jest lepszy od wazelinki. A to dlatego, ze nie paprze drzwi, a ladnie nablyszcza uszczeleczki.

aha, na zmatowiale plastiki lamp (takze przednich kloszy) pomaga 3-fazowa robota.
najpierw CIFem scieramy wierzchnia zniszczona wartswe, potem jedziemy pasta tempo, a na koniec (zwlaszcza przednie) najtansza pasta do zebow - polecam te z rosmanna, nakladamy obficie (bardzo) na pucerke (najlepiej elektryczna) i jedziemy. Wyprobowalem ten motyw juz na 2 samochodach i zawsze efekt mnie zadziwial.

kurcze adasco szkoda ze wcześniej nie wiedzialam jak wyczyscić światła.. po starciu pug vs sarna musiałm kupić lampę.. a ze jedna byłą zmatowiała, to wymienielam obie, moze niepotrzebnie

btw ja bym ci dała krem z avonu

Co do pasty Tempo to szkoda lakieru na ten wynalazek, ma w sobie talk i inne podobne. Po jakimś czasie zaczyna "kredować" i robi się taka mączka - lakier płowieje, blaknie...
Jeśli chodzi o pasty ścierne do lakieru to tylko z mieszalni lakierów.
Past jest kilka tych najdroższych nie będę podawał ale jest kilka innych wrtych uwagi:
1. Farekla G3 cena 27 - 30 zł - 250 g
2. APP- ok 40 zł - 600 g, nie ma chyba mniejszych
3. Brill - ok 10 zł - 150 g
i inne
Pasty te są o wiele lepsze i skuteczniejsze a co najważniejsze bezsilikonowe.
Występują w różnych postaciach: grubo-, średnio- i drobnoziarniste oraz mleczka polerskie
Ależ się rozpisałem

Adasco co daje pasta do zębów w lampach

Cytat:
2005-10-30 21:19:36, looqasch pisze:
Adasco co daje pasta do zębów w lampach

piekny bialy polysk, brak zoltych nalotow i brak parodontozy

pasta do zebow dobra jest do polerwania plastikow, szkla itp - jako ostatnie gładzenie.

tempo - jakos dotad niz zlego mi sie z lakierem nie dzieje. Wystarczy dobzr wytzrec.
Pewnie, ze jak zostawisz paste na lakierze, az wyschnie - to moze byc niemilo....