Replika-kolor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zwracam się do was z prośbą bo mam zamiar na wiosnę remontować mojego poldka i sprawa polega na tym że:
1. potrzebuje zdjęcia aut obrso?
2. w jakich kolorach były malowane?
3. skąd dorwać naklejki z epoki?

1. galeria klubowa
2. jakie były pod ręką ale głównie białe lub biało czerwone... chociaż fiaty były także biało niebieskie... np. 3,2 V6, albo 1,8 16v
3. zrobić samemu, poszukać w necie, w przypadku istniejacych firm - zadzwonić do nich i zapytać...

1. zdjec najlepjej poszukac samemu proponuje poszukac na forum, na stronie w galeri tez jest sporo zdjec, masz do dyspozycji jeszcze wyszukiwarke www.google.pl w dobie internetu radze sie z ta strona zapoznac, mozna jeszcze przejrzec gazety motoryzacyjne z epoki.
2. Najpierw namysl sie jakiego poloneza chcesz odtwarzac(czyli z jakiego okresu) i potem szukaj kolorow, bo malowani na polonzie byly 3 rodzaje.
3. Naklejki musisz w wiekszosci zrobic samemu.
A tak na przyszlosc na poczatku sam zacznji czegos szukac i jak juz troche znajdziesz to potem pytaj a nie liczysz na gotowe, bo malo osob wtedy ci pomoze.

macie rację. działałem pochopnie. przepraszam.

Malowania rajdowek byly mozna powiedziec 3 style.
Do roku 1983 przewaznie biale/granatowe auta w czerwone pasy poziome, potem zolte w skosne granatowe pasy, a od 1987 biale w czerwnone skosne pasy. Tak bylo najczesciej.

Pozdrawiam
Adamus

Pozatym ten wątek powinien być zamieszczony w dziale ogólnym ! I tam też leci.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Jaki numer ma kolor "bahama yellow"?
A tak przy okazji poszukuję wszelkich informacji do stworzenia repliki Monte Carlo.

Cytat:
2005-10-30 16:58:36, MILES125 pisze:
Jaki numer ma kolor "bahama yellow"?

Tutaj >>>

Naklejki z epoki ja Ci mogę zrobić

-Patrz tutaj-

Tia... jak tak dalej pójdzie to będzie wiecej replik jeździć po ulicach niż klasycznych fiatów

wracając do głównego wątku (replika poloneza) to załaczam zdjecie znalezione na forum F&F:

GDA czy coś wiadomo o tym samochodzie??
Do złudzenia przypomina pierwsze Polonezy 2000 Grupy 4.
Można się przyczepić oczywiście do felg (oryginalnie były chyba Cromodory) i zderzaków z C-klasy (wersje grupy 4 miały zderaczki Borka), ale wrażenie samochód robi potężne.

Jeszcze aż się prosi zamontowanie pod przednimi zderzakami chlapaczy

Samochód jak ta lala, aż się łza w oku kręci.

Cytat:
2005-10-30 17:59:14, -SerU- pisze:
Naklejki z epoki ja Ci mogę zrobić -Patrz tutaj-

Dzięki, już wcześniej wysłałem ci maila na temat naklejek MILES-RM

Patrząc na to zdjęcie utwierdzam się w przekonaniu, że Polonez bez listew, (albo z takimi pod kolor nadwozia) wygląda zdecydowania ładniej. Ładniej też jest jak "dołów" przodu i tyłu nie ma czarnych.

Rajdówka czy oryginał , dla mnie to piekna Historia i to , i to za kilka lat zacznie budzić najpierw ciekawość i zainteresowanie a potem będzie budzić zazdrość .Każdy będzie chciał mieć Borewicza!

To dobrze, że są ludzie, którzy mają pieniądze, chęci i marzenia, które się spełniają. Mając takie skarby aż się prosi wybrać się na jakiś rajdzik oldtimerów

Cytat:
2005-10-30 19:08:11, eFeSOwiec pisze:
Można się przyczepić oczywiście do felg (oryginalnie były chyba Cromodory)

hmmm a te to niby co ?? bo wg. mnie to są właśnie Cromki... (chyba CD10 7x13" )

Cytat:
Jeszcze aż się prosi zamontowanie pod przednimi zderzakami chlapaczy

Hmm ja bym raczej dał pod progami, ale ja się nie znam

W rajdowych to były chlapacze pod zderzakami.

zasugerowałem się tą fotką:

ale faktycznie:

Ale nadal nie bardzo wiem jak one miały działać ??

Nomad mówiąc Cromodory chodziło mi o właśnie te felgi, widać je na drugim zdjęciu ( otwarta maska, na błotniku napis Maciej Stawowiak). Jeśli powaliłem nazwy to przepraszam

Cytat:
2005-10-31 13:48:01, Nomad pisze:
zasugerowałem się tą fotką: (...)

Przecież na tej fotce też są chlapacze pod zderzakiem. Zapomniałeś okularów włożyć?