Jak wyciagnac wskazowki MKVII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyciagnac wskazowki z predkosciomieza w MKVII?? krok po kroku bo jak ostatnio probowalem wyjmowac do malowania to jedna nadlamalem

Niech kolega nastawi się że to nie ostatnie rozbebeszanie budzików...zdjęcie wskazówki czesto doprowadza do błędnych wskazań...ale wracając do tematu aby zdjąć wskazówki trzeba równomiernie w dwóch miejscach podważyć to czarne kułeczko na którym opsadzona jest wskazówka...dla mnie pomocne były dwa noże kuchenne ale takie mniej ostre o opływowych kształtach...

tzn jakie bledne wskazania o ile mniej wiecej i jak tego uniknac?

z prędkościomierzem to może być problem z wyskalowaniem. przed ściągnięciem wskazówki najlepiej wyciągnąć kołeczek na którym spoczywa wskazówka jak auto stoi, zaznaczyć miejsce do którego wskazówka opadnie, a potem założyć wskazówke, i kołek. A co do ściągania to dobrym rozwiązaniem jest włożyć widełki od widelca między to czarne kółeczko a tarcz i powoli naciskać rączkę widelca.

A wrazie czego odpukac w niemalowane jak wyskalowac predkosciomiez?

zrób tak jak napisałem wcześniej. zaznacz miejsce opadfnięcia wskazówki po ściągnięciu kołeczka a następnie ją załuz w to miejsce, większych błędów nie powinno być.

Stary temat ale jak dla mnie na czasie i musze go odświeżyć czyli jak rozumiem zdejme kołeczek .... czy wskazówka opadnie poniżej ? jeżeli tak to zaznaczyć gdzie opadnie ... założyć kołeczek i nałożyć wskazówke na niego ?

dokładnie tak jak opisujesz

to mnie tez czeka w przyszłą sobote
ale szkoda ze nie mam cyfrówki bo bym strzelil foto relacje