MotoNews.pl

Środkowy Pulpit, jak go zdemontować !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Próbowałem zdmontowac środkowy pulpit tam gdzie radio itp.. cały.. ale zaciełem sie przy górze... nie mogłem zdjąc go a nie chce tam czagoś urwać ..
Ktoś juz to robił..??

Witaj musisz delikatnie podwazyc i wyjac kratki wentylacyjne a pozniej u gory beda 2 srubki ktore trzymaja i musisz je odkrecic.Od dolu tez chyba jak dobrze pamietam sa 2 srubki.powodzonka.pozdr

no wlasnie z odkreceniem gory to maly pikus..problem jest jak dolne mocowanie odkrecic..ja nigdy nie probowalem choc mialem ochote wlasnie dlatego ze nie wiem gdzie sa umieszczone dolne srubki..a w ogole to wyjales panel sterowania nawiewu ze zdejmujesz reszte..jesli nie to zacznij od tego bo nawet jak odkrecisz wszystko to i tak panel uniemozliwi ci wyjecie

Musisz wyrwac na sile (zatrzaski) oslone lewarka skrzyni biegow (te czarna wraz z mieszkiem). Jej przednia czesc przechodzi w pionowe slupki otaczajace m.in. popielniczke. Zaslaniaja one cztery srubki trzymajace ten maly schowek nad popielniczka. One trzymaja konsole srodkowa.

mieszek popielniczka gorne nawiewy to pikus w porownaniu ze zdjeciem panela regulacji powietrza probowalem ale... zrezygnowalem

robercie..smiem sie nie zgodzic..tzn zgodzic ale nie do konca..wyjecie schowka pod radiem i odkrecenie srub na gorze to chyba nie wszystko..jest chyba jeszcze conajmniej jedna sruba

Cytat:
2005-10-27 23:31:12, qbaj pisze:
robercie..smiem sie nie zgodzic..tzn zgodzic ale nie do konca..wyjecie schowka pod radiem i odkrecenie srub na gorze to chyba nie wszystko..jest chyba jeszcze conajmniej jedna sruba

Hmmm calkiem mozliwe.. choc nie pamietam o takowej srubce

A co do wyjecia panelu wentylacji - najpierw odkrec plasikowa oslone konsoli po stronie pasażera na dole, potem odepnij od nagrzewnicy linke sterującą temperaturą powietrza. Następnie podważ z boku panel sterowania - powinien dosc latwo wyjść. Teraz wystarczy odpiąć gumowe wężyki (wszystkie naraz) i kostki elektryczne z tyłu panela i można go odlożyć na bok

ale czy jest ktoś kto zdjoł cały..?? i jak może niech napisze mi na meila...

zrob tak..wyjmij panel nawiewu jak napisal robert..wyjmij radio..zdejmij dolna oslone ta z mieszkiem zmiany biegow..odkrec 4 sruby trzymajace schowek pod radiem i go wyjmij..dla swietego spokoju mozesz tez wyjac popielniczke..dodatkowe dwie srubki..i odkrec dwie sruby na gorze pod kratkami nawiewu i teraz moim zdaniem zostaje jedna srubka w glebi od tylu na wysokosci radia chyba..trzeba reka wymacac i do tego wlasnie warto wyjac to wszystko o czym wczesniej napisalem..naprawde sobie poradzisz..troche samozaparcia i wiary w sukces i bedzie dobrze

aaallleee... pomieszane.... musze nzleść na to czas.. a jak myślicie na czerwono farbą w spreyu to zrobić...?? te boki same... obręcz całego panelu..

co jest pomieszane? przeciez napisalem krok po kroku a skoro juz pytasz to NIE nie maluj ani na czerwono ani na zielono ani na rozowo..chyba ze dasz to do zrobienia lakiernikowi..chcesz zrobic dresowoz czy co? jesli juz musisz ale tylko jesli naprawde musisz pomalowac ta konsole to zrob to albo na czarna perle..wtedy bedzie to wygladalo szlachetniej od oryginalu jednoczesnie nie festyniarsko..albo ewentualnie na jakis kolor alu..zdajsie dominik olechnowicz i lasombra tak kiedys zrobili..tylko zwroc uwage ze powierzchnia jest matowa..farbka w spraju z syfmarketu raczej nie zniwelujesz tych mikroporow..ogolnie..przemysl to jeszcze kolego

Cytat:
aaallleee... pomieszane.... musze nzleść na to czas.. a jak myślicie na czerwono farbą w spreyu to zrobić...?? te boki same... obręcz całego panelu

nie nie i jeszcze raz nie maluj zadnymi sprejami ani wogule czym innym ale jak chcesz to rób jak uwarzasz ale przy sprzedarzy auta to ssie z nim dlugo pobujasz kazdy kto zobaczy taka farbe w srodku od rau rezgnuje z auta a poza tym to dla mniue wiocha i tyle