| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2005-10-30 21:24:46 Po wczorajszym upalaniu stało mi sie dokładnie to samo - na dodatek rozrusznik przestal kręcić - tylko cyka (ale nie tak jak były klemy brudne bo wtedy kontrolki po przekręceniu kluczyka prawie gasły, a teraz tylko leciutko przygasają - tak jakby sie rozrusznik normalnie kręcił) |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2005-10-30 21:37:26 Toki a może tak by pora sprawdzić czy szczotki nie umarły (czyt. zużyły) Ale też może tak być że masz jakieś przebicie na którymś z kabli.
A co do rozrusznika to duże prawdopodobieństwo ze Ci sie tulejki zatarły jak nie chce kręcić bo nie ma siły, choć może jak tylko cyka to Ci wypadł ten mały kabelek od ruzrusznika ![]() |
DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2005-10-30 21:50:43 a może z braku ladowania masz już za slaby akumulator i nie może zakręcić? |
bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2005-10-30 21:52:54
jakby wypadł ten mały przewodzik to by nie cykał bo on własnie od tego jest |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2005-10-31 16:46:52
Prund jest bo tak jak zaznaczylem kontrolki nie gasną całkiem kiedy włączam rozrusznik, ale tylko troszeczke, zresztą ładowałem i jest to samo. Podejrzewam coś właśnie jak kij napisał że coś z kablem przy rozruszniku - bo dziwne jest że oba problemy wystąpiły na raz - tj, ładowanie i cykanie rozrusznika. Ehh, przy tej pogodzie wcale mi sie nie chce kłaść pod auto :/ |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2005-10-31 16:54:19 Dołączam sie do tematu,z tym,ze mi wogule sie nieswieci a wiem,ze alternator w moim 903 jest w 100% sprawny.Przekrecam kluczyk a tu tyko swieca sie kontrolki wtrysku(!!)zamiast ssania i od swiatel.Co to moze byc,podlaczylem kostki tak jak bylo w malcu wkoncu podeszly,jedynie temp.cieczy dalej niemam podpietej Wskaznik poziomu paliwka dziala.Niewiem co robic,swapik juz prawie zagadal ale aku padl od tego krecenia(pompa sie niechciala zassac,teraz bena juz do gaznika prawie doszla) |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-10-31 18:36:58 jak sie ma elektryczna to nie trzeba krecic i czekac az zassie |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2005-10-31 19:13:46 Toki-ona zassala tylko ja mam wszystko new,dzis nalane paliwko i powoli dochodzilo do gaznika,zassalem najpierw zaciagajac sie prze wezyk az doszlo do filtra Teraz juz bangla,silnik zapalil za 2 razem juz a stal 4miesiace nieodpalany Po rozgrzaniu ladnie dostal po garnkach,szkoda tylko,ze przejechalem pare metrow do przodu i do tylu by sprawdzic jak dziala skrzynia i sprzeglo po czym zaraz je doregulowalismy na pikus Dzwiek ma za****pieknie warczy dodawajac gazu Niewspomne o tym,ze w srodku auta jest tak glosno,ze na ssaniu juz nic sie nieslyszy poza dzwiekiem silnika(zero wygluszen,blacha powiecona na cewke itd. Za pare dni,gora 2 tyg.bedzie ABARTH test Teraz jeszcze trza ta jebana temp.podpiac A Ty niewierzyles,ze to bedzie banglac...![]() |