""Ręczny na jedno koło "

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam , coś mi sie robi z ręcznym tzn ''bierze '' tylko na lewe koło nie wiem co jest grane , czy to nie te samoregulatory fiksują , może mi ktoś powie coś o tym co i jak , linka nowa słychać jak pracuje ale jedno koło nie blokuje , czy te samoregulatory trzeba przesmarować ?? Zima nie długo a ja mam niesprawny pomocniczy

... wygląda na samoregulator ..... może być padnięty .... wtedy tylko wymiana pomorze .... ....

czasami blacha kotfiąc sie wyrabia w miejscu mocowania pancerza linki i pancerz wpada do środka jerzel nie to to samoregulator umarł

Witam tez mam podobny problem przy swoim essim. U mnie jest taki przypadek że linka jest oki tylko jak pociagne do konca to wodźik w bębnie zahacza się o taką wypustke i dalej juz nie moge pociagnac bo sie blokuje. Fakt faktem że mam juz troche bębny podtarte więc pewnie w tym jest przyczyna.

Cytat:
Zima nie długo a ja mam niesprawny pomocniczy

Czas ćwiczyć lewą nogę

Cytat:
2005-11-02 18:10:04, karQ pisze:
witam , coś mi sie robi z ręcznym tzn ''bierze '' tylko na lewe koło nie wiem co jest grane , czy to nie te samoregulatory fiksują , może mi ktoś powie coś o tym co i jak , linka nowa słychać jak pracuje ale jedno koło nie blokuje , czy te samoregulatory trzeba przesmarować ?? Zima nie długo a ja mam niesprawny pomocniczy

Linka od recznego cięzko chodzi. Ta sprężyna co jest na jej końcu w bebnie nie ma siły jej cofnąć.
Pod warunkiem, że inne rzeczy sa sprawne.

Wygląda na samoregulator, tylko że to zwykle pada w lewym kole...
niedawno z tym walczyłem.
Alebo sie półksiążyć nie rusza bo skorodował, albo ząbki się na nim wytarły.

U mni eząbki były wytarte, więc zrobiłem nowe pilnikiem iglakowym i jak narazie wszystko śmiga