Trzesie na wolnych e-32 ale..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem polega na tym ze strasznie dlugo kreci i bardzo!!! trzesie na wolnych obrotach zimny pracuje Okropnie cieply minimalnie lepiej Nie ma roznicy na gazie czy na benzynie jest jeszcze gorzej.JAk by nie pracowal na 2-3 garach NO właśnie ale już kompletny brak pomysłow mechanicy rozkładaja rece i hu.. może napisze co wymienilem:-kopułka;przewody;świece;palec;czujnik położenia wału i wielkie nic podpielem sie pod kompa tez nic
Kompresja 12 atmosfer na kazdym cylindrze, nowa uszczelka pod głowicą czujnik cisnienia oleju nowy,uszczelki po kolektorem ssacym i pod wtryskami nowe nie ma zadnych pekniec na kolektorze ssacym sonda lambda ok;cewka ok,silniczek krokowy ok,przepływomierz ok. Podczas przeglady okazalo sie ze silnik ma zabogato mieszanke czyli jest zalewnay tak samo gazu takl i samo benzyny Za wszelkie sugestie z gory dzieki jest to bmw 730 R6

Mogą to być nieszczelne wtryskiwacze. Pojedź do serwisu zajmującego się układami wtryskowymi benzyny, tam mogą to sprawdzić.

Ja jestem prawie na bank przekonany że to wina przepływomierza, mialem takie same objawy, przeczyścilem wtryskiwacze i nic nie pomogło, dopiero sama regulacja przepływki pomogła i autko zaczeło równiutko chodzić. Musisz go rozebrać od spodniej strony i tam gdzie jest wskazowka to obok niej jest śrubka i jak nię pokręcisz na zapalonym silniku to na słuch zobaczysz zmianę

Re;Aldik
Zaglądałem do tego przepływomierza czy chodzi o te srube na klucz inbus w samym rogu a moze trzeba te oslone plastikowa tam gdzie wychodzi gniazdko do kostki zdjac? krecilem ta na inbus bez wiekszych zmian

a moze poprostu sterownik wtrysku uszkodzony (komputer)

niestety regulacja przepływomierza nic nie pomogla komputer jest ok,wtryski i cala reszta szczelna