Tajemnicze stuki z okolic silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam szanownych kolegów.od kilku dni usłyszałem w swoim poldku
dziwne odgłosy jakby stuki słyszalne najbardziej w zakresie 1000-1500 obrotów ,które to stuki pojawiają się i znikają bez wyrażnej przyczyny.zauważyłem także że zaczął dziwnie głośno odpalać jakby miał chrype(inne porównanie nie przychodzi mi na myśl)i słyszę przy gaszeniu silnika też ten dziwny odgłos.czy to już koniec silnika czy coś innego?pozdro.

kolego, z szacunkiem, ale czy my jesteśmy szamanami? Skąd mamy wiedzieć?

który rok? jaki silnik? jaki przebieg? czy bierze jakieś płyny? coś cieknie? coś ostatnio robiłeś przy nim? musisz napisac trochę konkretów....

sorry za enigmatyczny opis ale trudo napisac cos bliżej o objawach bo choc to głupio brzmi to jest dokładnie tak jak napisałem. rok 1996 silnik 1.6 lpg przebieg 120000 oleju bierze około setki na 1000km chłodniczego nie bierze, nie grzeje ,sie do tej pory zero kłopotów,zrywny był normalnie jak poldek sprężanie na cyl. 11, 11,5 więc jak to usłyszałem to zgłupiałem.bede wdzięczny za jakieś sugestie bo choć szamanami nie jesteście to na pewno wiecie wiecej niz ja.

Zawijaj do chłopaków z Kraka na jakiś spot, bo bez obejrzenia/osłuchania tego, raczej ciężko będzie coś wymyślić...

a jak moge ich znaleźć ?sorry jeśli to znowu głupie pytanie. ale próbowac przez forum??

Wątek o spotach

Ale poczekaj, może ktoś z Kraka przeczyta Twój wątek i coś zaproponuje

dziex. czuję sie troche oswiecony.przynajmniej jeżeli chodzi o forum spoty itp.troche poczekam i moż ecuś sie uda skombinować

no niestety przez internet niewiele da się zrobić. Sam dobrze o tym wiesz... Przyczyn może być wiele....

Zintegruj się z chłopakami, może razem coś wymyślicie

Cytat:
2005-11-03 22:50:27, Makaveli pisze:
Zintegruj się z chłopakami, może razem coś wymyślicie

Dokładnie tak

na odległość to możemy gdybać przez kolejne kilka stron tematu, może stukać wszystko nawet tak prozaiczna rzecz jak obluzowanie osłony rozrusznika

dzieki kolegom za wychłodzenie emocji. okazało sie ze to pierdoła tzn "poduszka"spod skrzyni biegów sie upier....a .wystarczył kanał i wszystko ok.

Cytat:
2005-11-04 15:54:39, ryku pisze:
dzieki kolegom za wychłodzenie emocji. okazało sie ze to pierdoła (...) a .wystarczył kanał i wszystko ok.

Jak zwykle...