Przelacznik zespolony, jak to podlaczyc ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

chodzi mi o uklad tych blaszek, ktora z ktora kolorkami bo nie chce nic popalic.

Moze ktos ma jakis schemat albo wiedze praktyczna.

Dzieki i pozdrawiam

No nikt nie wie ????

no sa 2 mozliwosci ...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ale czy ta konfiguracja jest wlasciwa

cóż za zainteresowanie ....zdejmij ze swojego i zobacz...inaczej się nie dowiesz...

chyba na to sie zanosi.... wiec jak juz bede wiedzial to nikomu nie powiem

czarny z czerwonym i to jest komplet blaszek na dole
i zelony z bialym i to polaczenie blaszek na gorze

Wielkie dzieki za pomoc Puniu !!

miałem ten sam problem i poskładałem wszystko tak jak nizej.

-Teraz nie działaja mi wycieraczki tzn działa tylko tylna i spryskiwacze;
-Światła pozycyjne mam na miejscu mijania przy wyjetych kluczykach, -na pozycyjnych nic
-przy przekreceniu kluczyka światła mijana sa na pozycyjnych i mijania/drogowych, przy czym zegary podświetla tylko gdy właczone sa mijania/drogowe na przełączniku

Troche zamotałem, ale mam nadzieje ze zrozumiecie i postaracie sie pomoc

Czy jest jakies inne wyjscie poza kupnem nowego przełącznika

Cytat:
2005-11-02 11:45:05, taterbyd pisze:
miałem ten sam problem i poskładałem wszystko tak jak nizej. -Teraz nie działaja mi wycieraczki tzn działa tylko tylna i spryskiwacze; -Światła pozycyjne mam na miejscu mijania przy wyjetych kluczykach, -na pozycyjnych nic -przy przekreceniu kluczyka światła mijana sa na pozycyjnych i mijania/drogowych, przy czym zegary podświetla tylko gdy właczone sa mijania/drogowe na przełączniku Troche zamotałem, ale mam nadzieje ze zrozumiecie i postaracie sie pomoc Czy jest jakies inne wyjscie poza kupnem nowego przełącznika

Twój opis wskazuje na to, że źle połączyłeś blaszki. Ja to rozbierałem dwa razy jak jeszcze miałem essika, ale nie pamiętam która blaszka idzie do której. Ale pamiętam, że jak źle je połączyłem to włąśnie miłaem na danych pozycjach przełącznika inne światła, niż być powinny.

podłączyłem dokładnie tak jak jest napisane tzn od dołu: czarny, czerwony, zielony, biały.

W dupie z tymi światłami WYCIERACZKI NIE DZIAŁAJĄ

????