Fotelik w Carinie II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam Carine II 2.0d (CT 150) rocznik '88 i nie wiem czy da się do niej zamontować fotelik dziecięcy, czy ktos wie cos na ten temat???
Jeśli tak to gorąco prosze o info....

[ wiadomość edytowana przez: Janek_Cyjanek dnia 2005-10-28 09:51:48 ]

bez problemów. prawie każdy typ który potrzebuje pasów bezpieczeństwa

U mnie (CT150) wchodził bez problemów, ale wiem ze niektóre wersje nie mają pasów z tyłu, wtedy trzeba dokupić...

Pozdrawiam

Wielkie dzięki za informacje
Czy w takim razie zna ktoś może jakiś warsztat w którym można zamontować pasy z tyłu (bo moja Toyka niestety takowych nie posiada) najlepiej w Warszawie lub okolicach???

[ wiadomość edytowana przez: Janek_Cyjanek dnia 2005-11-01 17:34:14 ]

wymontuj tylną kanapę. powinieneć mieć mocowania do pasów pod zaślepkami. nawet moja stara lada ma takowe. potem poszukaj pasów na szrocie najlepiej z podobnego modelu. ważne by nie było to auto po mocnym wypadku i by pasy nie były zleżałe. trochę roboty będzie z montażem górnych mocowań. możesz podjechać do tapicera to zrobi ci otwory pod pasy

Tak jak pisze Rogacek zrób sam!
Otwory w plastikach słupków tylnych zrobisz bez problemu, bo po ich wewnętrznej stronie jest zaznaczone gdzie trzeba wyciąć

Pasy pasują m.in z corolli takiej jak miała Madzia_83 (E8 litfback) po naprawdę małych przeróbkach.
Jakbyś szukał to pamiętaj że potrzebujesz takich pasów, których mechanizm mocowany jest pod kątem a nie prosto.

Otwory pod kanapą masz. Są zaślepione takimi czarnymi gumkami. Nie zapomnij zabrać ze szrotu śrub mocujących pasy.

I jeszcze na koniec wrzuć jakieś foty swojego autka

Pozdrawiam

Cytat:
Nie zapomnij zabrać ze szrotu śrub mocujących pasy.

dokładnie. nie kupisz ich w sklepie. jak coś to mam mały zapas. i pamietaj o podkładkach tak by mocowanie pasów swobodnie się ruszało. najlepiej popatrz jak jest to zamontowane w innym aucie