Rajd żubrów, kręciołek i nasz mały spocik:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ale wczoraj sie działo
Wrócilismy z młodym z Makowa kompletnie przemarznięci i strasznie zadowoleni. Ale...od początku
Najpierw rano o siódmej pojechalismy na parking przed M1 , gdzie był start do tegorocznej edycji Rajdu Żubrów.Potem na pas gdzie odbywała się pierwsza próba sportowa, ale na pasie marnie to wygladało, zawodnicy mylili trasę między słupkami jeździli na pól gwizdka. Ba- niektóre załogi , szczególnie Włosi nie mogli w ogóle trafić na pas(ja się nie dziwię, bo nawet krakowianie nie bardzo wiedzą gdzie to jest). Pomimo,żebyło dużo wspaniałych aut to cała impreza wydawała się marna, dlatego postanowilismy pojechać jeszcze na górskie odcinki specjalne tego rajdu w moje rodzinne strony , czyli do Makowa Podhalańskiego. No warto byłoNa pasie spotkalismy tez Fleszera i jego ojca - fleszer KOŃCZY SKŁADANIE SWOJEGO POTWORA!!!! premiera juz wkrótce!
Na ale pojechaliśmy wcześniej na kręciołek Rally kraków. Były 24 samochody, w tym trzy Łady- rajdowa samarka kolegów z podgórza, samara drvampire, moja i jeszcze 2105 Tomka Buły(świezo po lakierowaniu i remonciku)
Chłopaki samarą zajęli chyba drugie miejsce , a wyprzedziła ich tylko N-grupowa Skoda felicja. Naprawdę miło popatrzeć co oni potrafią zrobic tą samarą Narzekają tylko na bral części...
My z Konradem pojechaliśmy spokojnie - moja ładzianka dalej nie jest gotowa do ostrej jazdy.Ale na szuterku pięknie nadrzuca tyłkiem
A potem ok. 15.00 pojechaliśmy do Suchej besk, i Makowa popatrzeć na stare rajdowe autka na serpentynkach Makowskiej Góry.Tam dopiero byli mistrzowie kierownicy (W tym Sobiesław Zasada) pokazali co potrafią oni ich maszyny. Było dużo nowych rajdowych aut typu mitsubishi , Subaru, ale nie one wzbudzały najwiecej emocji. To co na mnie i Konradzie zrobiło największe wrażnenie to stare włoskie cacka typu LANCIA FULVIA HF (dwie sztuki) ALfa ROMEO GTA junior, ALfa GTV, Porsche carrera MARTINI RACING RSR (580KM!) jeszcze ze cztery inne Porsche 911 ,stare MG ,Fiat 1100 . Reanult Alpine A110.
Cos fantastycznego!
Znam tę dróżkę na Makowskiej Góze górze, bo często tamtędy jeżdżę i byłem pełen podziwu dla kierowców , którzy bokiem wchodzili w ostre zakręty na serpentynkach (180 stopni). ALe narobilismy fure fotek - więc młody jak wróci ze szkoły moze coś wrzuci
było super- Szkoda, Andrzej, ze jednak zanmi nie pojechałeś
Pozdr
Paweł
P.S. W piątek byliśmy z Jasiem w Bazie rajdu i podjelismy decyzje - jesłi moje auto będzie gotowe do takiego rajdu - w przyszłym roku startujemy! Pytaliśmy organizatorów i nie ma problema. Do rajdu bowiem moga byc dopuszczone auta, które zostały wyprodukowane przed 1979 rokiem i jest taka grupa dla weteranów ! Jesłi trasa będzie taka sama jak zwykle to możemy sie pokusić o dobrą jazdę . Odcinki specjalne bowiem na Żubrach to drogi , które znam na pamięc

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2003-10-26 10:19:54 ]

NA stronie klubu rally krakow pojawiły się fotki z naszeych "występóW. Można też zobaczyć samarę , która zajęła drygie miejsce!!!! Gratulacje!

fotki z kręciołka w krakowie

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2003-10-26 22:23:03 ]

A oto fotki samary fotki samary z wczorajszego kręciołka

Moje fotki z Rajdu Żubrów są już na stronie: 195.150.240.2/~ladaklub/gl_zubry2003_1.html

nie samą Ładą człowiek zyje

Polecam

Mysle,ze pojawienie się łady w takim towarzystwie (juz wiadomo ,ze Włosi w przyszłym roku znowu przyjada i to może jeszcze większa ekipą)
byłoby wielka przygodą
Kurcze z Polski ze starych aut był tylko ten żólty MG i dwa porsche carrera. Reszta zabytków - z Włoch.Choc w Krakowie było jeszcze parę bardzo starych aut (m.in Syrena 101, dwa volvo, fiat 128 3p., fiat 600, predwojenne BMW i Austin Bantam.Ale one nie brały udziału w Próbach na górskich OESach.
No nic może uda się zebrać "budzet", przygotowac auto i...zobaczymy

3mam kciuki!!! Miło by było popatrzeć i pokibicować!

Jak co roku, tak i w tym, w ostatnia sobote odbyl sie rajd zubrow.
Super aut, co nie miara - stare porsche, triuphy, sab 2 sow, masa innych, lancie integralki, fulvie - i cos przy czym mozna sie bylo rozkleic! :
Lotus Europa! - tak niskie auto - ze dach siega mi do pasa - niesamowite!.
Byl chyba o polewe nizszy niz - stary mini!

Nie zabraklo tez i syrenki rodzimej, ale i merc 5 litrow byl!

Oczywiscie auta typu wurc - ale ich to akurat zbytnio nie podziwialem, bo widzi sie je na codzien, jak nie na zywo, to w tv, a taka fulvie zobaczyc to zadkosc!

[ wiadomość edytowana przez: Krzysztof-Fleszer dnia 2004-10-24 11:43:58 ]

No to ładnie fajniutkie furaśki
Paweł trzymam kciuki coby się udało wystartować w przyszłej edycji

Krzysztof: auta typu wurc były????? Coś mi tu nie gra

K-F zapodaj wiecej zdjęć!!!!

Bartassi - ja tam sie nie znam - takie wurcowate - jakies peugoty, subarki,lancery itp.
Ostro im z tlumika strzelalo, klata, wszystko wywalone - wygladal jak te z tiwi

Moze nie do konca to byly wurce - ja sie nie znam.

Leszku - zdjecia postaram sie wrzucic na klubowy serwer.

Pewnie były to topowe N-ki albo A grupy

Zdjecia umieszcozne na ftp klubowym - katalog Zubry 2004 w glownym.

A co do tego czy to Nki byly czy Atki - nie wiem, ale jednak za porzadnie wygladaly - ale w sumie po analizie wygladu wurca, chyba to jednak nie byly.
A w ogole to panowie - moze by umiescic w Kaciku Rajdowym informacje o tym czym dana grupa sie charakteryzuje?
Ja bym z checia sie zapoznal z tym!

W chwili wolnej postaram się podrzucić jakieś info na ten temat Konradowi

Krzysztof: fotki cudne - obejzalem wszystkie i juz zaluje ze mnie tam nie bylo ))

Te Porsche'aki sa po prostu rewelacyjne.. A panowie w Lutusie Europa to tylkami zamiatali chyba ziemie )

Malutki Fiacik, i Mini.. przepiekne.. Podobaly mi sie tez 2 biale Lancie Delty... Na jednym autku widzialem nazwisko Burkat.. to chyba jeden z polskich rajdowcow..

Ze nie wspomne o 2 autkach z "kobiecym wyposazeniem", zwlaszcza "kierownice" )))

Taak taaak - mnie tez zdziwily Kobiety za keirownica -ale coz - im chyab przede wszystkim nei (a moze tak?) powinno sie zabraniac.

Slyszlaem ze Porsche Cayene sie owina o drzewo mam nadzieje ze nic groznego - no ale tak, byc moze wlasciciel sie napatrzyl na sportowe porschaki(ktore chyba od zawsze byly sportowe) i chial podobnie - a tu moim zdaniem taka pomylka firmy porsche(nie sportowe?) - cayene, nie podolala.
To oczywiscie zart - przyczyny mogly byc rozne!

Fajne fotki fleszer - Konrad ma jeszcze zdjęcia z górskich odcinków w Makowie - żałuję ,ze nie mogłem na żubrach być w tym roku
Paweł

Jak co roku - rajd zubrow odbedzie sie , tym razem 22 X 2005 - sobota.
Ja postaram sie byc - moze ktos jeszcze?
ze strony automobilklubu wiem tyle:
cyt "
Automobilklub Krakowski już po raz 39 organizuje Rajd Żubrów , zostanie on rozegrany w dniu 22 października 2005 na trasie z Krakowa do Zakopanego, odcinki specjalne zlokalizowane zostały na trasach w oklicach Lanckorony, Zachełmej, Makowa Podhalańskiego i Zawoi.
"

M1 godzina 9

Już po żubrach - byliśmy z Konradem jak zwykle w makowie na górskim OEsie tym razem nie łądą,ale w towarzystwie z Youngtimer.pl. Michałem( stara ascona)
Na starcie spotkaliśmy się z fleszerem , który jednak nie pojechał dalej na trasę rajdu.
Fajną relachję napisał Michał na stronie Youngtimer.pl
Fotek niestety nie mam - bo nie mamy teraz cyfrówki, a jak Konrad wywoła i zeskanuje to podeślę wraz relacją Humelpowi
Relacja i fotki z XXXIX Rajdu Żubrów

[ wiadomość edytowana przez: Pawel_66 dnia 2005-10-25 21:40:46 ]

Fajne zdjecia...a na jednym nawet widać Pawła z racji zainteresowania podba mi się to zdjęcie:

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2005-10-25 23:17:18 ]