MotoNews.pl

Dodaje gazu a kierownica w lewo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
miałem taki nieciekawy przypadek gdy ruszajac na skrzyzowaniu (dosc zwawo ) nagle szarpnelo mi sterem w lewo strone a gdy zdialem noge z gazu kierka powrocila na swa pierwotna pozycje.

przyznam ze zrobiło mi sie cieplutko jak ujzalem slupek sygnalizatora dla pieszych przed maska

wiec zwracam sie do was z zapytaniem , co to, jak to i dlaczego
niema w tym miejscu kolein. tak tylko chcialem dopowiedziec

pozdrawiam

Heh dobrze że pieszy tam nie stał bo by narobił ze strachu!
Pewnie to taka przypadłość Fiorda, bo nie sądzę zęby to miało związek z jakkąś konkretną usterką. Nie raz już taki temat był że Fordy ściągają to na jedną to na drugą stronę jak się puści kólko na prostej (wiem bo sam tak mam). Co prawda jeszcze nie próbowałem ruszać bez trzymanki... Jutro zobaczę.
A masz wspomę w swoim?

Nie wiem czy miałeś ostatnio jakieś naprawy w essim ale u mnie gdy mechanikowi zostawiłem to po odebraniu też miał takie objawy i był wachacz odkręcony

Na 100% wahacz - tuleje, albo faktycznie niedokręcony, jak było u mnie. Objawy identyczne, gaz - ściąga w jedną stronę, noga z gazu - w drugą. Baaaaardzo nieprzyjemnie również się zachowywało auto na drodze, kiedy się pokonywało muldy/poprzeczne nierówności. Po prostu uciekało z drogi. Zrób to, zanim narobisz bałaganu...

a jesli ci nic nie stuka z przodu , czyli to nie tuleje wachacza ,byc moze niedawno zmieniales opony ,tak wiec musisz poprostu sprawdzic ,ja tez mialem taki przypadek ze wszystko z przodu jest ok a po wymianie opon zaczynal uciekac ,wlasnie jak dodawalem gazu jesli w prawo to lewa opona np moze miec guza i poprostu traci kontak z nawierzchnia i dlatego sciaga .do tego lekko szarpie kierownica bardzo latwo to wyczuc .powodzenia .

A więc tak mogą być to tuleje wachacza i na to stawiam sam miałem tak samo z wcisnięciem gazu kierownica sama skręcała najlepiej było przy zmanie biegów wiadomo puszcza sie gaz no i kiera powraca w swoje miejsce normalnie Balecik

[ wiadomość edytowana przez: Matys318 dnia 2006-07-21 10:31:06 ]

U mnie jest takie efekt odkąd pamiętam. A zawieszenie w międzyczasie było robione kilkukrotnie, u różnych mechaników, zbieżności itd.

Cytat:
2006-07-21 10:32:39, Wojo pisze:
U mnie jest takie efekt odkąd pamiętam. A zawieszenie w międzyczasie było robione kilkukrotnie, u różnych mechaników, zbieżności itd.

zgodze się....
od zawsze tak miałem, fakt na wybitym zawiasie bardziej,
ale teraz na wszystkim nowiutkim, po zbieżności sprawdzeniu ciśnienia
w oponach mam nadal to samo... denerwuje troszke ale trza sie chyba przyzwyczaić..

dzieki chłopaki za wskazowki a co do wspomy o ktora pytal R_O_Y to niestety niemam a sprzydało by sie takie udogodnienie.

zajme sie tym jak najpredzej bo wiadomo na ukladzie jezdnym i chamolcowym niema co oszczedzac. dzieki jeszcze raz i pozdro wszystkim

a jeszcze jedno pytanko mowicie o tulejach wachacza. czy morzna wymienic same te tuleki czy musze wyposarzyc sie w nowy wachacz????????

Cytat:
a jeszcze jedno pytanko mowicie o tulejach wachacza. czy morzna wymienic same te tuleki czy musze wyposarzyc sie w nowy wachacz????????

można

a jaki to koszt?????

Cytat:
a jaki to koszt?????

ok 70zł komplet nie pamiętam dokładnie

Cytat:
2006-07-21 11:29:54, kolo21dg pisze:

ja wymieniałem w swoim same tuleje nie było konieczności wymiany całego wachacza. jakbyś chciał sam je wymieniać to bardzo cieżka sprawa. mechanik na maszynie sie meczył z ich wymiana a co dopiero bez niej by było . mi tesz ściąga przy ostrym ruszaniu na lewo a juz zmieniłem tuleje i inne pierdoly w przednim zawiasie opony nowe czy stare efekt ten sam już przywykłem do tego biore poprawke na ściąganie zawsze jak mam zamiar dynamiczniej ruszyc

-----------------
Rządu niespełnione obietnice - temat zastępczy kibice!

ciężka ale wykonalna ;]
gdzies na forum była nawet porada jak to robić