MotoNews.pl

Sprężarka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam BMW 525 TDS z 1994 roku. Jak sciągnołem przewód który idzie do kolektora ssącego okazało się iż są tam spore przedmuchy i opary oleju. Czy to już po sprężarce ? Przewód ten wychodzi z pod sprężarki i wchodzi do kolektora ssącego. Co zrobić, żeby tego nie było ? Pozdrawiam

Aha, możecie mi jeszcze powiedzieć gdzie znajduje sie Akumulator w BMW 525 TDS z 1994 r. ?

[ wiadomość edytowana przez: Olex7 dnia 2005-11-04 14:08:56 ]

hmm wyglada na to ze sprezarka puszcza olej w ssanko, hm czyzby cie czekala regeneracyja? pewnie na to wyglada.
a bateryjkie masz pewnie pod siedziskiem z tylu. pozdrowsko

Cytat:
2005-11-04 15:24:37, ptasiek pisze:
hmm wyglada na to ze sprezarka puszcza olej w ssanko, hm czyzby cie czekala regeneracyja? pewnie na to wyglada. a bateryjkie masz pewnie pod siedziskiem z tylu. pozdrowsko

... potwierdzam, ale sądzę że raczej do wymiany, moje aku z 525 jest z tyłu z prawej strony pod siedzeniem.

Cytat:
2005-11-04 15:46:53, zwkrz pisze:
... potwierdzam, ale sądzę że raczej do wymiany,

jeżeli chodzi o turbine, to po co wymieniac? regeneracja bedzie kosztowac w granicach 1000zł.

PS: A tak przy okazji, jak domowymi sposobami sprawdzić czy Turbina pracuje prawidłowo? Pytam tak z ciekawości...pzdr

Cytat:
2005-11-04 15:53:00, Jeztom pisze:
jeżeli chodzi o turbine, to po co wymieniac? regeneracja bedzie kosztowac w granicach 1000zł. PS: A tak przy okazji, jak domowymi sposobami sprawdzić czy Turbina pracuje prawidłowo? Pytam tak z ciekawości...pzdr

no po 1 auto ma normalnie przyspieszać a po 2 robic to bez zbędnego zadymienia i szybkiego zuzycia oleju

yooo. z tymi turbinkami to naprawde trzeba uważać. o tym aby nie cisnąć na zimnym i odczekac moment nim sie zgasi po większym wysiłku wiem, bo juz pare zajechalem ( służbowe autka ) ale jak mi mowili to eeeeee co tam gadają... jak mi w takim najwiekszym co dopadlem ivecu 59 12 (2,8 128km) poszla to pół tarnobrzega zadymiłem na niebiesko-siwo to był szok. to jest cholernie delikatna sprawa ta turbinka nie? to ułożyskowanie jest tak pasowne to smarowanie takie mi sie wydaje delikatne....
no musialem sie wygadac..............w mielcu jakas firma regeneruje ale nie pamietam