POSTJÓWKI ___ DIODY LED NIEBIESKIE z allegro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam nietypowe pytanie.

Kupiłem na allegro diody do świateł posotojowych przednich koloru niebieskiego. Czy mozna z takimi jezdzic i nie obawiac sie Panów z lizakiem?

Efekt super ale mandat to juz nie super

Z góry THX za pomoc

Cytat:
2005-10-25 19:31:42, bmw111a pisze:
Witam, Mam nietypowe pytanie. Kupiłem na allegro diody do świateł posotojowych przednich koloru niebieskiego. Czy mozna z takimi jezdzic i nie obawiac sie Panów z lizakiem? Efekt super ale mandat to juz nie super Z góry THX za pomoc

nie mozna jezdzic z takimi a efekt h*jowy ze tak powiem bo kiedys tez je kupilem i zamontowalem (na chwile tylko). swieca tylko punktowo i tandetnie to wyglada.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-10-25 19:35:00 ]

Tolo84 DZIEKI

Musze rano to wyciagnać

nie ma sprawy, kup sobie lepiej postojowki philips blue vision w5w, na allegro chyba 11zl 2 sztuki kosztuja. efekt jest ok a zeby bylo jeszcze lepiej to kup tez 4 zarowki H1 blue vision philipsa.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-10-25 19:43:24 ]

Cytat:
2005-10-25 19:37:28, bmw111a pisze:
Tolo84 DZIEKI Musze rano to wyciagnać

nie ma sprawy, kup sobie lepiej postojowki philips blue vision w5w, na allegro chyba 11zl 2 sztuki kosztuja. efekt jest ok a zeby bylo jeszcze lepiej to kup tez 4 zarowki H1 blue vision philipsa.

a moze by tak dwie gromnice na przodzie zamontowac ?

a na ich topie ledy niebieskie?

a niebo jest przy tym niebieskie...

[ wiadomość edytowana przez: ptasiek dnia 2005-10-25 21:38:14 ]

nie wiem czy wiecie ale są diody do postojówek koloru białego.mam takie w e34 i efekt jest zajebisty. zwykła żarówka daje żółte świato a dioda białe przypominające xenon. są diody skupiające światło i rozpraszające światło.skupiającą łatwo jest przerobić na rozpraszającą szlifując jej okrągły łepek na płasko(można kupić juz gotowe)pokombinujcie

O diodach juz było i pisałem tam ze sam sobie zrobiłem bałe oczywiscie i efekt daje rade. Niestety teraz mam problem z zarówkami swiateł drogowych bo siewcą na zółto)i troszke słabo to wyglada a mam juz jakiegos philipsa white czy cos w ten desen załozonego który swiecił przez jakis czas bardziej biało ale sie wypaliłchyba

Miałem zamontowane niebieskie postojówki i musze przyznać że efekt wizualny był ładny. Zwłaszcza że jako swiatła mijania mam zamontowane żarówki Philips Blue Vision.
Jeździlem tak ok 8 miesiecy, aż zostałem zatrzymany przez Policje
Ledwo co uniknąłem mandatu i straciłbym dowód. Miałem na szczęście stare postojówki i uprosiłem że wymienię na miejscu.
Teraz przymierzam się do kupna białych diod rozpraszających swiatło, bo te moje swiecą na żółto. Na allegro są takie po 10zł za dwie sztuki.

Pozdrawiam

mam nadzieje ze nie kupiłeś tych robionych z diody 10 z obcietym łebkiem i zaizolowanych rurka termokurcziwa. Jeden koles t sprzedaje, kumpel kupił potem, tandeta i wyciskanie kasy za nic. Lepiej jakies blue vision.

Cytat:
2005-10-30 12:59:27, mille pisze:
mam nadzieje ze nie kupiłeś tych robionych z diody 10 z obcietym łebkiem i zaizolowanych rurka termokurcziwa.

Ja mam dokładnie takie.z tym ze SAM zrobiłem

1. moto.allegro.pl/show_item.php?item=68270986 (widzialem jak swieca i efekt jest beznadziejny, widac tylko punkty swiecace w lampach)

2. moto.allegro.pl/show_item.php?item=68550323

3. moto.allegro.pl/show_item.php?item=68712650

4. moto.allegro.pl/show_item.php?item=68712786

5. moto.allegro.pl/show_item.php?item=68550447

6. moto.allegro.pl/show_item.php?item=68974231

ktore najlepiej rozpraszaja swiatlo i sprawdzaja sie jako postojowki? chodzi mi o kolor bialy.

ŁAPY(..) ŁAPY 4 ŁAPY.... a na łapach jest kudłaty...

Podobały mi się te żarówki... miałem założone i wybrałem się wczoraj na dicho.

Pech chciał że stał POLONEZ (każdy chyba wie jaki polonez).

Pan z czerwoną latarką pomachał mi i zjechałem na pobocze... Pierwsze to co zrobił to obejrzał sobie piękne niebieskie żarówki... poprosił o dokumenty... sprawdził schowek... bagażnik... poprsił mnie o wyjscie z auta i zadał pytanie jakiego koloru powinne być swiatła...

Dostałem mandat w wysokości 100 PLN i musiałem zmienić żarówki na białe normalne bo chcieli mi zabrać dowód rejestracyjny!

Więcej nigdy nie założe jakiegos Gó... do mojego auta.

Ale policja przegięła tym mandatem...

I sam sobie odpowiedziałes na swoje pytanie postwaione na poczatku postu.. poza tym miałes je wyciągnąc...
Ja nie wiem czy to jest takie efektowne, te kolorowe postoje?! Widziałem juz pajaca z czerwonymi.. sam bym takim mandaty dawał!!!
pozdrawiam

mi chodzi tylko i wylacznie o bialy kolor ledow czyli z tego co widac na fotkach dosc zblizony do zwyklych zarowek

A moze mi ktos powiedziec jak zachowuje sie philips blue vision po jakims czasie uzytkowania? (z autopsji najlepiej )mam philips white i juz taki white po pól roku to ten philips nie jest a nie chciałbym dac 40zł i po 3 miesiacach miec zwykła żarówke za 10zł

ja mam te walcowe tyle ze niebieskie i fajnie rozchodzi sie swiatlo polecam a te za 5,99 to syf tez je mam i kicha