MotoNews.pl
8 Telefon Siemiens (223555/72) - PT

Telefon Siemiens

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów,pewnie jak większość posiadaczy navi Siemens mam wbudowany w kokpit centralny telefon i klawiaturę, a w podłokietniku miejsce na "słuchawkę" czy jak to nazwać? Problem w ty, że jej tam nie ma
Może ktoś się orientuje jak to wygląda i gdzie można to dokupić i co trzeba mięć, a raczej jak to potem uruchomić(jakiś simlock czy co) żeby działało ???
Pozdrawiam

Naprawdę nikt z tego nie wiem jak to cholerstwo uruchomić ???

Który to Siemens?

NCDC 2013 albo NCDS ale chyba raczej to pierwsze.

Z tego co wiem, to radio to nie ma zintegrowanego telefonu, może działać jako zestaw głośnomówiący. Jak nie mam racji, niech mnie ktoś poprawi.

Miałem takie same ustrojstwo w swoim. Jako ciekawostkę mogę Ci powiedzieć, że zestaw ten ma możliwość sterowania głosem ale ja miałem centralkę niemieckojęzyczną - co nie jest dziwne. Po czasie jednak stwierdziłem, że brak mu funkcjonalności jak na obecne czasy (żonglerka kartą sim bo mój operator nie daje możliwości duplikatów, schowek w podłokietniku nie do wykorzystania itp.) Odłączyłem wszystko i wstawiłem sobie coś takiego HKW 600. Jest tani, posiada wyświetlacz i widzisz kto dzwoni, prosty w motażu, działa z większością telefonów no i ma możłiwość wybierania głosowego. Za inny dedykowany do telefonu o takich możliwościach płacisz nie mniej niż 500 zł. Także raczej odpuściłbym sobie ten zestaw siemensa fabrycznie zamontowany.
Wygląda to mniej więcej tak. Niestety lepszego zdjęcia nie miałem.

[ wiadomość edytowana przez: gieroy dnia 2008-12-08 20:41:19 ]

Cytat:
2008-12-08 20:32:16, gieroy pisze:
Niestety lepszego zdjęcia nie miałem.

Zdjęcie jest wystarczająco dobre - wystarczy spojrzeć na prędkościomierz

Cytat:
2008-12-08 20:55:52, Immo pisze:
Zdjęcie jest wystarczająco dobre - wystarczy spojrzeć na prędkościomierz

To ta "frytkownica" tak szybko jeździ ???

Abi bo to najszybsza frytkownica, ktora potrafi jeszcze trochę więcej Za Odrą można sobie pofolgować bez obawy, że tobie film zrobią. Ale chyba zbaczamy z tematu.

Cytat:
2008-12-08 20:29:25, bratyslaw pisze:
Z tego co wiem, to radio to nie ma zintegrowanego telefonu, może działać jako zestaw głośnomówiący. Jak nie mam racji, niech mnie ktoś poprawi.

No możliwe nie wiem bo jeszcze nie działa u mnie, chodzi o to że jak jest to powinno działać. Z takiego wychodzę załóżenia.
Poza tym pod tymi cyferkami po prawej stronie (kto ma to wie) jest tak jakby zielona i czerwona słuchawka analogicznie do odbierania i kończenia rozmów, tak mi sie wydaje i właśnie chodzi mi o ten telefon do podłokietnika, jaki to model, jak wygląda i gdzie można takie cudo dokupić???
Pozdrawiam

W NCDC 2013 te przyciski nie są do obsługi telefonu. Z tego co pamiętam obsługują navi. Jeżeli masz tam ikony słuchawek to masz 2015 z telefonem w schowku. Także najpierw sprwadź dokładnie jaki masz model. I wtedy można dochodzić co i jak. Ale jeżeli masz w podłokietniku słuchwakę to raczej zapomnij o 2015.

No więc jest to model NCDC 2013, mam zdjęcie tych guziczków ale nie wiem jak je dodać, a skoro są do navi to jak obsługiwać telefon no i jaki wkońcu model muszę kupić ???
I tak z innej beczki, wszystkim życze wesołych świąt