Zapach płynu chłodniczego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie sprawa jest taka czy jest mozliwosc ze mam przeciek pod maska a wciaga go do samochodu czy musi byc wyciek w środku jak autko sie rozgrzeje i wlacze ogrzewanko to ewidentnie jedzie plynem od chlodzenia co robic

nagrzewnicę masz nieszczelną

i co począć ja k sie do niej dobrac i czy sama nagrzewnica czy podlaczenia po d nia moga byc i tak sama od siebie sie sypnela czy jak

Cytat:
2005-11-04 22:39:59, mmmmat pisze:
i co począć ja k sie do niej dobrac i czy sama nagrzewnica czy podlaczenia po d nia moga byc i tak sama od siebie sie sypnela czy jak

może lecieć z połaczeń,trzeba zdjąć deskę rozdzielczą żeby dostac się do nagrzewnicy

niektórzy stosują proszek do chłodnic (np. ja i mi uszczelniło chłodnicę i nagrzewnicę ale wycieki były małe) inni z kolei stanowczo odradzają stosowanie proszków

to chyba duzo rozbierania co?

Cytat:
2005-11-04 22:48:29, mmmmat pisze:
to chyba duzo rozbierania co?

troche jest

niedawno jakoś miesiąc temu był watek nt wymiany nagrzewnicy , znajdź tam jest więcej na ten temat

Co do uszczelniania róznymi proszkami to uważaj bo uszczelnisz sobie tak że wszystko zatkasz jak ja a wtedy nie ma zartów.Musiałem jechać do mechaniora... Mnie ciekło w środku tak że nawet nie było widać, po prostu łzawiła sobie delikatnie a zapach ...szkoda mówić... No i została wymieniona...

Rób wymianę czym prędzej i tylko na nówkę. Przyjdą niedługo mrozy, a wdychanie płynu nie należy do zdrowych.

ona znajduje sie gdzie ponizej czu u gory nie da sie od dołu jakos kurcze co konkretnie trzeba sciagnac panele gdzie airbaki tez