Nie odpala na zimnym silniku!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam Hyundaia Pony 1,5 gaźnik.

Mój problem jest następujący. Po wymianie filtra gazu auto po ostygnięciu (2-3 godzinki) nie odpala na gazie. Kręce rozrusznikiem i jakby nie dochodzilo paliwo. Nic. Dodam, ze wczesniej odpalal nawet po calej nocy jak zapomnialem przelaczyc na benzynę.

Swiece, filtr powietrza, kable nawet akumulator są nowe....

Instalacja voltran.

1. Czy potrzebna regulacja mieszanki, czy to może cos innego???
2. Czy ktoś mial podobne objawy?

Na cieplym silniku odpala na gazie bez problemu...

pozdrawiam

P.S. filtr gazu byl zawalony grafitem potwornie...

Musisz wyregulować instalkę, bo po wymianie filtra skład mieszanki drastycznie się zmienił. Nie odpala bo masz za bogato.

Gaźnikowiec mi na słuch wyregulował, ale chyba nie za bardzo mu wyszło w takim razie. Dzisiaj jade na analizator i zobacze co będzie. Mam nadzieje, że wlasnie zły skład miesznaki jest winny, bo wczesniej przy zasyfionym filtrze wszystko działało bez zarzutu...

Miałem podobnie w golfie II-przyczyną okazał sie zasyfiony filtr powietrza. Na benzynie odpalał bez problemu a na gazie nie chciał, dopiero po rozgrzaniu silnika na gazie odpalał.

Zrobiłem regulacje na analizatorze i okazało się, że miał za ubogo na wolnych obrotach...

pozdrawiam i dzięki z info...

przecież zimnego silnika nie powinno odpalac się na LPG , a to że Ci kiedys odpalał to pewnie było w cieplejsze dni a teraz jest chłodniej i LPG nie chce zmieniac się za bardzo ze stanu ciekłego do lotnego

odpalaj na benie a potem przełącz na LPG