Opony zimowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się czy warto jest kupować uzywane opony zimowe, czy jednak lepiej zainwestować w nowe? Z tego co zdążyłem się zorientować to używane zimówki po kilku sezonach tracą znacznie swoje właściwości. Zorientowanych w temacie prosze o radę. Mogę kupić 2 nowe ale 4 używane bo tyle mam kasy.

a jak stare sa te opony po pierwsze

powiedzmy 3-4 letnie

a bieznik ja kupilam uzywki 2 letnie i jestem z nich na razie zadowolona, tragedii na lisciach nie ma

z 5 mm

zimowki w takim wieku bym sobie darowal chyba

A jaki wiek jest odpowiedni?

o moje uszy obilo sie cos takiego ze zimowki 3 po latach powinno sie zmienic

Kainek,kupilem kiedys (z 4 lata temu) zimowki michelina 10 letnie ! ale bieznika mialy z 7mm - jezdzone na nich do poprzedniej zimy - super opony.Wydaje mi sie,ze regoly nie ma,najwazniejsze jest to jak byly przechowywane.

ale chyba nie byly uzywane ciagle przez te 10 sezonow?

no to w końcu jakie

a co to za opony w ogole?

ja mialem w golfie 10 letnie "zimowki" michelina poprostu tragedia, beiznik nawet mialy w miare wysoki ale wlasciwosci juz zadntych guma widac bylo ze powoli zaczela sie kruszyc, kupilem 2 letnie fuldy....wow to byla jazda dopiero, w zyciu nie przypuszczalem ze tak mozna zima jezdzic.

zapewne nie ma reguly jednak ja bym zwralam uwage jednak na wiek i kupowal max 2 letnie.

obecnie jezdze na goodyearach 3 letnich i zadowolony z nich tak do konca nie jestem ale to as takie opony jakby to ujac ...bardziej na zadbane niemieckie autostrady zimą

ja zakupilem teraz oponki daytona dw500 z 2003 za 250PLn z zalozeniem i wywazeniem. Mysle ze to nie za drogo zwlaszcza ze maja jakies 80-90% zuzycia. Nowe takie kosztuja ok 700pln. Zalezy od kieszeni

Jeśli chodzi o moje zdanie to na tył kupiłbym dwie używki żeby miały z 5mm bieżnika, natomoast na przód albo nowe albo porządne używki, 5 mm na przód to trochę mało.

zdecydowanie nowe. opona uklada sie do samochodu. po zalozeniu opon zimowych uzywanych opona uklada sie do auta zdecydowania dluzej niz nowa. a jak ktos kto mial wczesniej te opony mial zbierznosc zwalona to potem bedziecie sie zastanawiac dlaczego auto sciaga.